Flera avbräck i HV71 inför första kvalmatchen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

HOCKEY

Johannes Kinnvall och Matt Donovan är borta.

Jordan Murray är avstängd.

Dessutom har Max Wennlund åkt på en hjärnskakning.

– Det är uteslutet att Max spelar hockey på ett tag, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark till JP.

I morgon, tisdag, inleds SHL-kvalet mellan HV71 och Brynäs. Den första matchen spelas i Gävle och det är bäst av sju matcher som gäller. I Gävle-klubben har det stormat rejält den senaste tiden där Josef Boumedienne och Nils Ekman har presenterats som nya tränare.

Och inte heller i den småländska klubben är situationen optimal – då flera spelare missar, åtminstone, den första matchen under morgondagen.

Matt Donovan, Johannes Kinnvall och Jordan Murray missade den sista matchen i grundserien, då de två förstnämnda var skadade medan Murray var avstängd. Och trion kommer inte till spel i morgon.

– Tyvärr har vi fortfarande Johannes Kinnvall och Matt Donovan borta och vi har Jordan Murray avstängd den här matchen. Murray är självklart spelklar till hemmamatchen. De andra två killarna vet jag inte riktigt utan det är lite dag för dag. Vi har spelare och som sagt var, det är laget som ska göra det. Fattas det någon hoppas jag att någon annan kliver upp, säger HV71:s tränare Stephan Lundh i en video på klubbens hemsida.

”Spelar inte på ett tag”

Dessutom åkte Max Wennlund på en hård smäll i den sista grundseriematchen – och kommer inte till spel på hela veckan.

– Max har fått en hjärnskakning och skadade samtidigt axeln så det är uteslutet att han spelar hockey på ett tag. Riktigt hur prognosen ser ut är inte klart men det är hjärnskakningen som är allvarligast. Nu får han vila tills han är helt återställd, säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark till JP.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!