Brendan Gaunce i Växjö döms till två matchers avstängning i SM-slutspelet.

Den kanadensiske forwarden körde upp klubban mellan benen på Färjestad-stjärnan Victor Ejdsell.

Redan på onsdagskvällen möts lagen i match nummer fyra i kvartsfinalen.

Färjestad BK

Det var vid ledningen med 3–0 och drygt åtta minuter kvar av matchen som Brendan Gaunce åkte på ett onödigt matchstraff för slashing i mittzonen. Färjestad fick spela fem mot tre och fick chansen att komma in i matchen.

Med kraft slog Brendan Gaunce upp klubban mellan benen och sänkte Victor Ejdsell.

Disciplinnämnden dömde honom till två matchers avstängning och 6250 kronor i böter: ”Slashingen är kraftfull och träffar motståndarens skrev, slashingen medför därför skaderisk.”

Missar viktiga matcher

Situationsrummet skev i anmälan: ”Det är 8.30 kvar av tredje perioden och Växjö spelar boxplay. Färjestad-spelaren Victor Ejdsell får en studsande puck vid spelarbåset. Växjö-spelaren Brendan Gaunce tacklar och vinner pucken och skjuter den sedan först på Ejdsell en gång innan Gaunce skjuter ut den i neutrala zon för att sedan slå upp klubban med kraft mellan benen på Ejdsell.”

Växjö höll undan och vann matchen med 3–0 i Karlstad, ledningen är nu 3–0 i matcher. Seriesegraren kan bli klart för SM-semifinal när det är ny match i Karlstad under onsdagskvällen.

Brendan Gaunce spelade i den nykomponerade nordamerikanska andrakedjan tillsammans med centertalangen Jack Drury och poängstarke högerskytten Andrew Calof. Tillsammans låg de bakom det snygga 2–0-målet. Bakom dem har funnits finska backparet Ilari Melart och Miika Koivisto.

På onsdagskvällen spelas det matcher i alla fyra kvartsfinalserierna. Både Växjö och Rögle kan bli klart för semifinal.