Semjon Varlamovs tavla sänkte New York Islanders

Publicerad 2021-06-04

Han hade storspelat hela matchen.

Men när nattens möte mellan Boston och Islanders gick till övertid överlistades New York-målvakten Semojn Varlamov av en tandlös puck.

– Vet du vad? Det var självklart inte ett jättebra mål. Men alla puckar, särskilt på övertid, har chansen att gå in, summerar matchhjälten Brad Marchand efter matchen.

Efter att ha släppt ett skott från Craig Smith förbi sig tidigt i matchen lyfte sig Varlamov rejält.

Den ryske målvakten antog murlika proportioner mellan stolparna och motade brunbjörnarnas offensiv gång på gång i matchen.

Ett storspel som tycktes belöna sig när Mathew Barzal forcerade in 1–1 med minuter kvar av ordinarie tid.

Övertid var att vänta och segern låg inte långt bort för Islanders.

Tidigt i den fjärde perioden fick Barzal ett kanonläge att punktera matchen mede sin andra strut för kvällen men Tuukka Rask, som hade en stark match han med, stod pall.

Avgjorde ur dålig vinkel

Men strax därefter tog Charlie McAvoy pucken in i offensiv zon, släppte vidare till Brad Marchand som mer eller mindre bara kastade ett till synes ofarligt skott på mål från dålig vinkel.

Varlamov lyckades inte lägga vantarna på gummiprojektilen och matchen var avgjord.

Ett tufft avbräck för Islanders som därmed ligger under med 1–2 i matcher.

Bostonspelarna firar efter segern mot New York Islanders.