Publicerad 2020-12-05

Växjö drog på sig fyra utvisningar i andra perioden.

Men de lyckades också göra två mål.

Linköping fick se sig besegrade med 3–0.

Det var två formstarka lag som ställde upp för match. Trots att det dröjde länge innan det blev mål, var det Växjö som lyckades förlänga sin svit med ännu en vinst.

Linköping däremot får åka hemåt utan både mål och poäng.

Inte ens när Linköping hade en dryg minut i fem mot tre lyckades de få in pucken. Viktor Fasth var stabil i kassen och motade bort alla möjligheter som gästerna kom till i powerplay.

”Vi får tacka honom”

Istället var det Växjö som strax därefter tog ledningen med matchens första mål, när Hardy Haman Aktell gjorde sitt första mål i SHL. Hans långskott fick lite hjälp av Jonas Holös som styrde in pucken i mål.

– Väldigt skönt att få ge laget ledningen. Vi får tacka honom (Holös), säger Aktell i Cmore.

Det var också Växjö som stod för matchens andra mål, genom Marcus Sylvegård. Trots att de drog på sig hela fyra utvisningar i den andra perioden slutade den 2–0.

Segrare i fem av sex matcher

– Vi har ju några powerplay som vi kan förvalta bättre så det gäller för oss att trycka in pucken här. Vi får gå in och snacka ihop oss och försöka lösa det, säger Linköpings Patrik Lundh i Cmore.

I slutminuterna utökades ledningen i tom kasse och matchen slutade 3–0.

Växjö har vunnit fem av deras sex senaste matcher och ligger nu tvåa i den haltande tabellen. Linköping kom till matchen med fem vinster på de sex seanste men tappade nu några viktiga poäng och befinner sig på en tolfteplats.