NHL

Rangers besked: Zibanejad kommer inte till VM

Av: 

Per Bjurman

Foto: Elsa / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

NEW YORK. Tyvärr, Sverige – det verkar inte särskilt troligt att Mika Zibanejad kommer till VM.

När New York Rangers i natt tillkännagav vilka från truppen som förväntas flyga till Riga ingick inte den blågule stjärncentern på listan.

Ända sedan det för en dryg veckan stod helt klart att New York Rangers återigen missar Stanley Cup-slutspelet har Mika Zibanejad förstås toppat Johan Garpenlövs lista över NHL-förstärkningar han helst ser i Tre Kronors VM-trupp.

Det ser dock ut att förbli en önskedröm.

Visserligen har den 28-årige ettan i svenska målligan i NHL själv inte lämnat något besked ännu – han ber att få få återkomma om några dagar – men när Rangers efter måndagens så kallade exit-intervjuer gick ut med information över vilka från Blueshirts-truppen som väntas ta sig till Riga ingick följande namn:

Filip Chytil och Libor Hajek (Tjeckien), Zac Jones, Kevin Rooney och Colin Blackwell (USA) samt Adam Huska (Slovakien).

Däremot inte nummer 93.

Helt oväntat kan ingen tycka att det är. Mika drabbades av covid precis innan säsongen började i januari och hade inledningsvis mycket svårt att göra sig rättvisa.

Som han sa till New York-media under måndagen:

– Jag försökte intala mig själv att jag mådde bra och kände mig i normal form, men det var mest för att jag inte ville ge mig själv några ursäkter. Därför sa jag inte heller något till er journalister, men det var inte lätt, jag var inte mig själv efter det.

Till saken hör också det faktum att ”DJ Zbad” tillbringat nära nog ett halvår ensam i New York, utan flickvännen Irma Helin och familjen.

Andra NHL-svenskar däremot ansluta

Sedan tidigare har även Erik Karlsson tackat nej av familjeskäl, och eftersom de ska skriva nya kontrakt lär inte heller sådana som Rasmus Dahlin och Linus Ullmark från Buffalo vara aktuella.

Men det finns fortfarande en fin uppsättning förstärkningar att hoppas på för ”Garpen” – och de har blivit fler när lag som Dallas Stars, Calgary Flames och Vancouver Canucks eliminerats från playoff-diskussionen senaste dygnen.

Några tänkbara namn är John Klingberg, Oliver Ekman-Larsson, Jacob Markström, Victor Olofsson, Rickard Rakell, Oskar Lindblom, Robert Hägg, Elias Lindholm, Rasmus Andersson, Mikael Backlund, Erik Brännström, Nils Höglander, Adrian Kempe, Lias Andersson, Carl Grundström, Tobias Björnfot, Emil Bemström, Christian Djoos, Adam och Jesper Boqvist, Jesper Bratt och Andreas Johnsson.

Däremot är Elias Pettersson, Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm alltjämt skadade.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allt om hockey-VM 2021 – spelschema, datum och tider

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Mika Zibanejad

New York Rangers