Lugnande besked efter NHL-stjärnans kollaps

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Samtliga i Honda Center höll andan efter att Jay Bouwmeester kollapsat med ett hjärtfel.

Men dagen efter NHL-mötet mellan Anaheim och St Louis kommer glädjande besked.

– Det ser väldigt positivt ut, säger St Louis general manager Doug Armstrong.

St Louis-spelaren Jay Bouwmeester "mår väldigt bra" och genomgår nu tester på ett sjukhus i Anaheim för att ta reda på vad som låg bakom NHL-stjärnans plötsliga kollaps i bortamötet med Anaheim Ducks, natten till onsdag svensk tid.

Detta meddelade St Louis general manager Doug Armstrong vid en extrainkallad presskonferens i Las Vegas där laget spelar sin nästa match i den nordamerikanska hockeyligan.

– Jay genomgår just nu en serie tester för att ta reda på hur och varför det gick som det gick i går kväll men det ser väldigt positivt ut, säger Armstrong.

Snabbt agerande

Det var efter ett byte som 36-årige Bouwmeester föll ihop på grund av hjärtproblem i spelarbåset i arenan Honda Center. Spelaren tappade medvetandet men tack vare snabbt agerande från Anaheims lagläkare kunde han väckas till liv igen med hjälp av en defibrillator.

– Det är aldrig en bra tidpunkt för något sånt här att hända men det kunde inte ha inträffat på en bättre plats än Honda Center. Tack igen till alla som var involverade och till Ducks organisation för deras livsräddande insats, säger Armstrong

Oroliga spelare i St Louis och Anaheim följer utvecklingen efter att Jay Bouwmeester kollapsat med ett hjärtfel i bortalagets spelarbås i Honda Center.
Foto: Mark J. Terrill/AP/TT
Oroliga spelare i St Louis och Anaheim följer utvecklingen efter att Jay Bouwmeester kollapsat med ett hjärtfel i bortalagets spelarbås i Honda Center.

"Det värsta jag varit med om"

En som upplevde den obehagliga incidenten på nära håll var St Louis skadade svensk Oscar Sundqvist.

– Jag satt i pressboxen och detta är det värsta jag varit med om. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi alla var så jävla rädda och chockade, sade han till SVT efter matchen som inte återupptogs efter avbrottet.

Bouwmeester har spelat i NHL sedan 2002, vann Stanley cup med St Louis förra säsongen, och har ett OS-guld med Kanada från 2014.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!