Djurgårdens drömbesked: Stjärnorna stannar

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Här kommer drömbesked för Djurgården.

Stjärnspelarna Jacob Josefson och Marcus Högström blir kvar trots intresse för utländska klubbar.

– De har sagt att de tänker stanna, så det är 99 procent chans i båda fallen, säger sportchefen Joakim Eriksson.

31-årige backen och assisterande kaptenen Marcus Högström har klausul att bryta sitt kontrakt för utlandsspel till och med den 30 april.

29-årige centern och kaptenen Jacob Josefson har klausul att bryta sitt kontrakt till och med den 15 maj.

– Marcus Högström har några timmar kvar på sig att bryta kontraktet, men han har kommunicerat att han kommer bli kvar trots erbjudanden från schweiziska klubbar. Jacob Josefson har vi haft en dialog med också och han har sagt att han ska spela vidare hos oss, säger Joakim Eriksson.

Räknar in dem i truppen

Jacob Josefson och Marcus Högström är två av ligans allra bästa spelare och är viktiga i Djurgårdens lagbygge.

– Det är klart att det kan hända oförutsägbara saker, målvakten Adam Reideborn sa upp sitt kontrakt de sista timmarna förra året. Med den informationen vi har fått och vad de har meddelat oss så har vi räknat med och planerat för dem nästa säsong, säger Joakim Eriksson.

Sedan tidigare är det klart att Linus Hultström försvinner för utlandsspel – trion Daniel Widing, Robin Jensen, Karri Rämö blir heller inte kvar.

Det är ännu inte klart vad som händer med Patrik ”Bulan” Berglund, Dick Axelsson och Jason Garrison som har utgående kontrakt.

– Patrik Berglund och Dick Axelsson har varit bärande spelare för oss och som vi gärna vill ha kvar, men osäkerheten kring vad som händer i höst gör att vi inte kan ge dem några konkreta förslag tills vidare. Den ekonomiska analysen vi har gjort visade i alla fall att vi kunde förlänga med Manuel Ågren. När det gäller Jason Garrison kommer vi att stämma av läget med varandra i slutet av sommaren, säger Joakim Eriksson.

Tre nyförvärv hittills

Djurgården har klart med tre nyförvärv inför nästa säsong: Tobias Ekberg, back, Malmö, Linus Andersson, forward, Vita Hästen, Mantas Armalis, målvakt, Skellefteå.

– Vi har truppmässigt plats för ett par forwards och någon back ytterligare. Just nu måste vi ändå avvakta hur världsläget utvecklar sig, säger Joakim Eriksson.

Jacob Josefson har kontrakt över säsongen 2021/2022 och Marcus Högström över säsongen 2020/2021.

”Josef” har tidigare spelat för New Jersey Devils och Buffalo Sabres i NHL, Högström har spelat för Spartak Moskva i KHL.

Djurgården slutade sexa i SHL och avslutade med 16 raka hemmasegrar.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!