Bisarra olyckan när fansen firar målet

Publicerad 2022-05-07

TAMPA. Fansen i Boston fick äntligen fira en seger i årets slutspel i natt – och några blev så till sig att de olyckligtvis knockade en tidshållare i TD Garden med en plexiglasskiva.

– Jag har dessbättre hört att han mår bra, säger David Pastrnak efteråt.

Det var när just Pastrnak i ett powerplay knappa femton minuter in i andra perioden i tredje mötet mellan Bruins och Carolina Hurricanes precis hade prickat in 3-1 den bisarra olyckan inträffade.

Överlyckliga hemmafans dunkade så hårt i plexiglaset bakom ena utvisningsbåset att en stor skiva lossnade – och ramlade rakt över tidhållaren Joe Foley. Han slogs, av allt att döma, medvetslös, fördes ut på bår och kördes till sjukhus.

Det fanns sent i natt inga officiella uppgifter om Foleys tillstånd, men målskytten Pastrnak säger till nhl.com att nåtts av positiva nyheter.

– Jag har hört att han mår bra och kommer klara sig fint.

Matchen vann fokuserade Boston med till slut med 4-2 och det betyder att matchserien mot Carolina nu är reducerad.

Hampus Lindholm saknades i laguppställningen efter den hårda tacklingen i förra matchen och i kassen var Linus Ullmark ersatt av Jeremy Swayman.