Brynäs vidare till final

Publicerad 2022-03-25

Det var målsnålt och jämnt.

Men Brynäs drog det längsta strået – och blev klara för final i SDHL. För andra året i rad.

– Det var bra slutspelshockey, säger tvåmålsskytten Anna Meixner till C More efter 3–1-vinsten mot HV71.

Brynäs IF

Brynäs hade matchboll inför den rond tre av semifinalen mot HV71. De två tidigare matcherna hade det blivit 8–0 och 3–0 till Brynäs.

Men när HV71 gästade Monitor ERP Arena så blev det inte lika enkelt. Första perioden slutade mållöst och det skulle dröja nästan 13 minuter i den andra perioden innan matchens första mål skulle se dagens ljus. Det var österiskerskan, Anna Meixner som stod för det.

– Det var bra slutspelshockey. Det är bästa tiden på året så jag försöker leva ut allt. HV är ett bra lag. Båda målvakterna har en väldigt bra match så vi måste ta pucken till mål, säger Anna Meixner till C More efter andra perioden.

Snabb kvittering

Men ledningen blev kortvarig. Inte ens två minuter hann gå innan Felizia Wikner Zienkiewicz satte HV71:s första mål för semifinalserien – och matchen var kvitterad.

Efter bara 2.22 minuter in i den tredje perioden så tog återigen Brynäs ledningen. Denna gången var det stjärnan, Josefin Bouveng som gjorde sitt sjätte mål för slutspelet. HV71 pressade på men kom inte närmare än ett stolpskott. Istället satte Anna Meixner sitt andra mål för matchen i tom bur och Brynäs är där med klara för final i SDHL – för andra året i rad.