Bergeron hjälte – satte klubbrekord

Boston slog Carolina med i Stanley Cup

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Det såg ut som att en ny nattmangling var på gång i NHL:s pandemi-slutspel.

Men ”redan” i andra övertidsperioden slog Boston-ikonen Patrice Bergeron nytt klubbrekord med karriärens fjärde sudden death-mål.

– Vi lovade oss själva att försöka sätta en puck innan åttonde perioden, skojar han efter den inledande 4–3-segern mot Carolina.

Efter tisdagens historiska maratondrama mellan Tampa och Columbus, som alltså avgjordes först i femte övertidsperioden, var det en och annan som drog efter andan när även onsdagens matiné mellan Boston och Carolina – framskjuten från tisdagen för att Lightning och Blue Jackets aldrig slutade spela – också gick till övertid och förblev mållås under första förlängningsakten.

Men en minut och 13 sekunder in i OT2 tog matchen alltså, skonsamt nog, slut.

Foto: Nathan Denette / TT NYHETSBYRÅN

”Lovade oss själva”

David Pastrnak och Patrice Bergeron slet sig loss i en två-mot-en-kontring och i exakt rätt ögonblick fick Pastrnak över en passning till stjärncentern – och han kunde damma in pucken bakom en överspelad Petr Mrazek.

– Vi såg matchen i går på tv och lovade oss själva att försöka avgöra innan åttonde perioden, säger Bergeron med ett brett leende till NBC.

Det var fjärde gången i karriären ”Bergie” – en sann Boston-ikon som år efter år vinner Selke Trophy, priset till ligans bäste defensive forward – avgjorde en slutspelsmatch på övertid och det är ingenting mindre än klubbrekord.

– ”Pasta” slog en suverän passning, det var bara för mig att skjuta in pucken, kommenterar han.

”Nu är det allvar”

Bruins dominerade grundserien i vintras, men har haft svårt att komma upp i normal standard under vistelsen i Toronto-bubblan och förlorade de facto samtliga tre matcher i den så kallade round robin-serien.

I det första mötet Hurricanes påminde de dock om sig själva igen.

– Vi hade kanske lite svårt att tända till i matcherna förra veckan men nu är det allvar och det känns som vi är på väg åt rätt håll, konstaterar Bergeron.

Publicerad:

LÄS VIDARE