Finske talangen Kaapo Kakkos passning efter draften

Jack Hughes valdes som etta: ”De gjorde ett misstag”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

PALM DESERT. Som väntat:

New Jersey Devils plockade Jack Hughes som etta i nattens NHL-draft – och direkt därefter valde New York Rangers finländska supertalangen Kaapo Kakko.

– Jag ska visa Devils att de begick ett misstag, flinar 18-åringen från Åbo.

Amerikanen Jack Hughes har i nästan ett års tid varit den stora favoriten att gå som nummer ett i 2019 års draft, men efter lika givne tvåan Kaapo Kakkos uppvisning i VM i Slovakien i maj fanns det de som trodde att New Jersey Devils – som vann förstavalet i draftlotteriet för drygt två månaders sedan – skulle komma att ändra sig och ta honom istället.

Men icke:

Det blev Hughes som fick äran att överta rollen som senaste draftettan av Rasmus Dahlin.

– Oj oj, det känns otroligt exalterande att få bli del av den här organisationen, säger den 17-årige amerikanen under en presskonferens i Rogers Arena i Vancouver.

– Jag har varit väldigt lugn och samlad under den här processen, och även om den här draften är full av lysande spelare har jag trott på mig själv. Men nu när det hänt, när jag verkligen blivit vald som nummer ett, känns det faktiskt helt overkligt. Jag är riktigt uppumpad just nu.

Foto: Jonathan Hayward / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Foto: JONATHAN HAYWARD / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Kaapo Kakko, Jack Hughes och Kirby Dach

”En dröm att få spela för Rangers”

För grannklubben – och bittra rivalen – New York Rangers var valet i nästa rond mycket enkelt.

– Vi tar, från TPS i finska ligan, Kaapo Kakko, meddelade general managern Jeff Gorton så fort han kommit upp på scenen.

Så supertalangen från Åbo kommer framdeles att spela på Manhattan – med bland andra Henrik Lundqvist och Mika Zibanejad.

– Det hade varit en dröm att gå som etta, men det känns som en dröm att få spela för Rangers också, säger han och meddelar samtidigt att han planerar att försöka slå sig in i NHL redan. kommande säsong.

– Då ska jag visa Devils att de begick ett misstag (brett flin).

Skyttekungen halkade utför

Resten av förstarundan rymde betydligt fler överraskningar. Bland annat valdes tio backar, inklusive tre svenska (se artikel här intill om dem), medan amerikanske skyttekungen och tippade toppvalet Cole Caufield halkade utför och blev vald först som nummer femton, av Montreal Canadiens.

Allra största skrällen stod Detroit Red Wings för när de plockade tyske backen Moritz Seider redan som nummer sex.

Han hade definitivt inte väntat sig det själv, för han såg närmast chockad ut på läktaren när Steven Yzerman läste upp hans namn.

– Ja, jag var definitivt chockad. Jag hade inte alls väntat mig det, så hela min kropp bara skakade, säger han till Wings hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE