Stjärnans makalösa nummer: ”Årets mål”

Publicerad 2018-03-22

Pittsburgh besegrade Montréal med 5–3 och krossade Canadians drömmar att nå slutspel.

Men störst rubriker efter matchen fick superstjärnan Sidney Crosby.

Hans ovanligt läckra nummer i den andra perioden hyllas och kallas för ”årets mål i NHL”.

Det var Sidney Crosbys–show i Pittsburgh i natt. Lagkaptenen stod inte bara för ett vackert mål utan noterades också för sin 700:e assist i NHL-karriären. Han blir den tredje aktiva spelaren att nå milstolpen efter Joe Thornton i San Jose Sharks (1,030) och Henrik Sedin, Vancouver Canucks (824).

Penguins inledde matchen med två mål, ett av dem signerat svenske Patric Hörnqvist. Men Montreal kom ikapp och i slutet av den andra perioden ledde de med 3–2.

Pittsburghs Patric Hörnqvist gjorde ett mål i matchen mot Montréal.

Då stod Crosby för matchens – och kanske hela säsongens – läckerbit. 30-åringen studs-passade pucken till sig själv och tryckte sedan in den på tennis bakom målvakten Carey Price som gjorde sin första match efter skadan.

”Aldrig sett nåt liknande”

– Jag försökte bara följa den studsande pucken, det var trevligt att se den gå in sa Crosby efter matchen och hävdar att det knappast är något han tränat på.

– Jag vet inte om du tränar specifikt på det, jag försöker bara arbeta med att få tag på puckar i och runt nätet. Det finns alltid lösa puckar runt nätet.

Även lagkamraterna i Penguins var mäkta imponerade.

– Jag har aldrig sett något liknande. Helt otroligt vilken prestation han bjuder på, hyllade svenske Patric Hörnqvist, enligt Expressen.

I den tredje perioden satte Derick Brassard och Jake Guentzel varsitt mål och säkrade segern för hemmalaget.

Carl Hagelin noterades för en assist efter att Jevgenij Malkin satte en retur på ett skott från svensken, när han satte matchens första mål efter tio minuter.

Montréal som nu förlorat fyra matcher i rad kommer inte att gå till slutspel.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se