Blytung förlust för Oskarshamn mot Skellefteå

Dramatiken i SHL:s bottenstrid fortsätter.

Oskarshamn missade chansen att ta blytunga poäng mot Skellefteå.

– Det är tufft, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

Oskarshamn tappade mark i den viktiga bottenstriden eftersom Brynäs bärgade två poäng hemma mot jumbon HV71.

IKO tog därmed över 13:e platsen i tabellen från Gävlelaget, en placering som innebär ett ovisst kvalspel efter grundseriens slut.

Stjärnan målskytt

Skellefteås hemvändande stjärna Pär Lindholm gav hemmalaget ledningen, framspelad av Oscar Möller. Brian Cooper gav Oskarshamn nytt hopp men Skellefteå drog ifrån på nytt i den tredje perioden.

Matchstraff på Wingerli

Oscar Möller fastställde slutresultatet till 3–1 med drygt sex minuter kvar att spela.

– I den här matchen har vi massa saker att ta med oss, men man behöver också ro det i landet efter 60 minuter, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

Matchen snackis var annars Andreas Wingerlis matchstraff. Skellefteås forward tacklade Nichlas Torp och fick lämna matchen i den andra perioden.