Publicerad 2021-03-02

Sedan Timrå säkrat seriesegern är Björklöven i en kamp om andraplatsen.

Men matchen mot Vita Hästen blev ett stort hinder på vägen.

De åkte på en storförlust med hela 4–1 i Umeå.

Första perioden blev mållös. Men sedan rann det iväg. Vita Hästen smällde in fyra mål i mittenperioden. I den tredje lyckades Björklöven svara en gång men det räckte inte långt. Slutresultatet blev 4–1 till Vita Hästen.

När målgörandet väl var igång kunde Björklöven inte sätta stopp. Det tredje målet stod Hunter Fejes för, från ett fint läge snett framför målet. Björklövens målvakt Kevin Poulin hade ögonen kvar rakt fram, och var inte alls med på skottet som kom från sidan och in bakom honom.

Studsade upp på klubban

Allra mest retligt är kanske det fjärde målet från Vita Hästen, som kom i den andra periodens sista minut. Ett halvdant långskott fick ta sig hela vägen fram till mål, där det studsade på Poulins klubba, rakt upp i luften. Pucken kunde sedan ramla ner bakom ryggen på honom, in i mål.

Att Björklöven kunde snygga till siffrorna, genom Olle Liss, med sju minuter kvar att spela, hjälpte föga. Kämparglöden på isen kom tillbaka men ytterligare mål uteblev.

– Laget anammar hur vi ska ta oss an den här matchen, vi har stort tålamod genom hela. Jag tycker vi klarar av det på ett utmärkt sätt, säger tränare Tony Zabel i C More.

För Vita Hästen är det tre viktiga poäng i jakt på slutspel. För tillfället är de placerade precis där under, med tre poäng upp till Almtuna.

Björklövens förlust däremot bjuder in Bik Karlskoga i kampen om andraplatsen. De har en poäng upp och kan därför ta över platsen på onsdagskvällen, när de ställs mot Almtuna.

Även för seriesegrarna Timrå blev det en tung kväll. Med tre minuter kvar att spela hade de 1–1 mot Västervik. När tiden sedan var ute stod det istället 3–1 på tavlan, till Västerviks fördel.

På mindre än 30 sekunder hade de smällt in dubbla puckar. Det första i powerplay och det andra i öppen kasse.

Västervik befinner sig på en femteplats. Timrå har som sagt redan säkrat segern och påverkas inte tabellmässigt av förlusten.

Mora tog ett steg närmare en topp sex-plats i hockeyallsvenskan efter att ha städat av bottenlaget Modo tämligen enkelt på hemmaplan.

Siffrorna skrevs till 5–3, men Mora hade i sanningens namn koll på händelserna och ledde som mest med 5–1. Laget fortsätter att visa en imponerande bredd och hade fem olika målskyttar. Det sista prickade Oskar Stål Lyrenäs in när han sköt sitt 21 mål för säsongen.

Modo är kvar i botten av tabellen och i praktiken kan laget nu räkna bort chansen till hockeyallsvenskt ”slutspel” under våren. Upp till Almtuna på tionde plats är det 15 poäng med sex omgångar kvar.