Klingberg: ”Det gör fruktansvärt ont”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

CLEVELAND. Glädjen hos de som till slut vinner Stanley Cup-finalen är lika enorm som sorgen hos de som förlorar den är bottenlös.

Det fick Dallas Stars tappra hjältar bittert erfara i Edmonton i natt.

– Det här laget är min andra familj, vi är bröder och detta gör fruktansvärt ont, säger svenske backstjärnan John Klingberg.

De har offrat allt i två långa månader, levt isolerade långt ifrån sina familjer i en ”bubbla” i Edmonton, slitit och kämpat och spelat så bra hockey de nånsin kunnat – för att förverkliga den livslånga drömmen om en Stanley Cup-titel. 

Och så slutar hela äventyret med ingenting.

Det är sålunda inte så svårt att förstå att spelarna i Dallas Stars har svårt att hålla tillbaka tårarna efter den avslutande finalförlusten mot Tampa i natt.

– Det här laget är min andra familj. Vi som spelar ihop är bröder, säger John Klingberg med dämpad stämma på presskonferensen efteråt.

– Därför gör det här ont. Fruktansvärt ont. Det här är ju drömmen, att spela på den största scenen i världen, och så slutar det med förlust....

Foto: Jeffrey McWhorter / TT NYHETSBYRÅN

Lagkaptenen Jamie Benn får å sin sida knappt fram ett ord när han försöker besvara medias frågor om hur det känns.

– Vi hade en bra resa. Det är tufft. Vi kom två segrar från Stanley Cup-titeln, säger han efter sexton sekunders komplett tystnad och reser sig och går.

Enda ljusglimten är att spelarna efter nio veckor äntligen får träffa sina nära och kära igen.

– Det har varit suveränt att spela om Stanley Cup, men i övrigt finns inget positivt att säga om livet i den här bubblan, säger stjärnforwarden Tyler Seguin.

– Det sög, ärligt talat, och vi ser alla fram emot att få träffa vänner och familjemedlemmar igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!