SHL Svenska hockeyligan

Joel Lundqvist: ”Bland galnaste jag varit med om på isen och läktarna”

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

GÖTEBORG. Det var en av de galnaste matcherna som Roger Rönnberg och Joel Lundqvist har upplevt.

Både händelsemässigt ute på isen och med trycket på läktarna i hemmaarenan.

– Det var en fantastisk röd vägg bakom mål, jag vet inte om de har tagit bort stolarna där, för plötsligt har vi en ståplatsläkare i Scandinavium och i så fall är det väldigt genialiskt, säger Frölundas huvudcoach Roger Rönnberg.

Det var slutspelstämning och stående publik i hela arenan när Frölunda-Färjestad pucklade på varandra med snygga mål, matchvändningar och upprörda känslor.

Scandinavium exploderade när 20-årige Karl Henriksson utmanade, gick mot mål och tryckte in 6–5 i spel tre mot tre i förlängningen.

Det var en uppenbart tagen, rörd och tårögd matchvinnare direkt efter avgörandet.

– Det var mitt första mål inför publik. Det var riktigt skönt att få vinna matchen och kunna få avgöra, säger Karl Henriksson.

”Var helt galet”

Någon annan som var påverkad av upplevelsen var 39-årige kaptenen och förstecentern Joel Lundqvist.

– Herregud, det var helt galet och bland det värsta jag har varit med om, både på isen och läktarna. Det var bra tempo och allt en match ska ha. Bra fart, snygga mål, fysiskt spel, härlig stämning och vinst till oss, säger Joel Lundqvist.

Frölunda har nu fyra raka segrar i SHL, de tre senaste på hemmaplan utan publikrestriktioner.

– Det var också lärdomar framåt vad som krävs mot ett sådant här skickligt lag. På det hela taget var den en härlig match och härlig energi från hela laget. Det är grymt viktigt att vinna också, det är grym skillnad på att vinna eller förlora en sådan här match. Vi får en go känsla av att göra sex mål mot Färjestad, säger Joel Lundqvist.

Joel Lundqvist

Fjärde raka segern

På de totalt åtta matcherna i SHL har Frölunda sex segrar och ligger tvåa i tabellen bakom regerande svenska mästarna Växjö.

– Många matcher tidigare har vi kanske inte fått den här offensiven, jag tycker att vi börjar se ut som vi vill offensivt. Tidigare har vi sett lite trubbigare ut om jag ska vara ärlig, säger Joel Lundqvist.

Ute på isen och i båset upplevde han också stämningen på läktarna som något extra.

– Det har varit fantastiskt, hela arenan är fantastisk. Det har varit fantastiska matcher alla hittills tycker jag. I dag var det kanske ändå en nivå till, med härlig energi både på isen och läktaren, säger Joel Lundqvist.

”Det kräver mod”

Både Joel Lundqvist och Roger Rönnberg medgav att det kunde se bättre ut defensivt, men valde att fokusera på det positiva efter segern.

– Det blev många gråa hårstrån. Jag måste få i mig lite vätska eller något, jag är helt slut. Så här på säsongen är en av de viktigaste sakerna att vi hittar identitet. Vår typ av hockey kräver mod, men det är väldigt tunn linje mellan mod och övermod. Jag ser gärna att vi har det här modet och lär oss bromsa och bli lite smartare, säger Roger Rönnberg.

Ryan Lasch är nu uppe på tolv poäng (två mål och tio assist) på åtta matcher efter återkomsten.

Mycket överraskande är också att fysiske backen Jens Olsson är i delad intern skytteligaledning med Jacob Nilsson på tre mål vardera.

9653 åskådare hade kommit till Scandinavium för det västsvenska rivalmötet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Bättre än så här blir det inte

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Frölunda HC

Joel Lundqvist

Roger Rönnberg

Färjestad BK

Ishockey