Färjestad vann igen – firade med lagfoto

Efter kvällens trepoängare hemma mot Brynäs har laget från Karlstad nu tio segrar på de elva senaste matcherna.

Något som firades... med ett lagfoto.

Brynäs IF

Färjestad har vässat formen rejält lagom till SHL:s slutskede och går för serieseger.

Hemma i Löfbergs Lila arena gav laget gästande Brynäs inte någonting att säga till om och avfärdade motståndet utan någon som helst dramatik.

1–0 satte Linus Johansson tio minuter in i den första perioden elegant efter en lurig sargretur. Forwarden var med på noterna när skottet vallades bakom målet och slog in pucken i tomt nät från snål vinkel.

– Jag fick läsa den eftersom den inte gick på mål, jag chansade lite på att den skulle komma där och det gick ju bra, säger Linus Johansson till C More om sitt tionde mål för säsongen.

”Inte ofta man ser det”

2–0 kom bara fyra minuter senare – och det efter ett tafatt ingripande från gästernas målvakt Joacim Eriksson. Direkt från utvisningsbåset fick Martin Johansson pucken och drog in pucken i mål trots ett inte allt för hårt handledsskott.

Ledningen utökades i mittperioden till 3–0 genom Jesper Olofsson innan Rudolf Cerveny reducerade till 3–1.

Sista ordet fick dock Jesse Virtanen som framspelad av Oskar Steen prickade in slutresultatet 4–1.

– Vi spelar med ett gott självförtroende och tror på det vi gör. Vi har en enorm styrka i laget, konstaterar Jesper Olofsson efter sjunde raka hemmasegern.

Firade med foto

Hur Färjestad firade segern?

Genom ett lagfoto med samtliga ledare och spelare på isen.

– Inte ofta man ser det där, säger C Mores kommentator.

Bilden var ett ställningstagande mot sexuella övergrepp mot barn och mitt i fotot syntes Erik Grönberg som är grundare till initiativet ”Inte Ensam Aldrig Glömd” .

I Brynäs, som ligger på tolfteplats, var det desto mer besvikna miner efter sjätte raka förlusten. Tränaren Magnus Sundquist var bland annat missnöjd med hur hans lag uppträdde vid baklängesmålen.

– Så går det inte att agera mot ett lag som Färjestad, konstaterar han i C More och tillägger:

– Vi möter ett riktigt bra lag. Och då får man inte vara så icke aggressiva. Det här får vi ta lärdomar av.