Ottawas GM: ”Vi vill gärna ha 'Alfie'”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Fredrik Modin får rådgivarroll

Daniel Alfredsson är på väg tillbaka "hem".

Ottawas general manager Bryan Murray öppnar nu för att klubbikonen får en ledarroll i Ottawa redan i år.

– Jag pratade med Daniel i lördags, han är energisk och han vill tillbaka till hockeyn igen verkar det som, säger Murray till Ottawa Sun.

Svenska NHL-stjärnornas lyxgåvor till sina föräldrar

Efter att ha tillhört Ottawa Senators mellan åren 1995 till 2013 (varav 14 år som lagkapten) avslutade ”Alfie” sin NHL-karriär med en säsong i Detroit Red Wings.

Men nu kan legendaren vara på väg tillbaka till staden där han hyllas som Gud.

Det är Ottawas general manager, Bryan Murray, som berättar för Ottawa Sun att de haft tät kontakt om en ny roll runt laget.

– Vi ser hela tiden hur spelare får chansen och Daniel bär med sig en speciell ingrediens till Ottawa. Den karaktär han har, den spelare han var, hans rykte i den här stan... Men det viktigaste är att när jag pratade med Daniel i lördags var han energisk och han verkar vilja tillbaka till hockeyn, säger Murray.

Modin klar som rådgivare

Vilken roll det skulle bli är inte helt klart men Murray tror "Alfie" kan stötta både spelare och ledare.

– Vår förhoppning är att han skulle vilja vara här. Vara runt ledningen, vara runt coacher och minst lika viktigt vara runt spelare. Prata med dem en och en och kanske kan ge dem insikt i vad som krävs för att slå igenom stort i den här ligan.

Även Fredrik Modin har fått en ny roll efter karriären. Han är, enligt Columbus Dispatch, klar för en rådgivarroll i Columbus Blue Jackets. Ett lag han representerade i fyra säsonger mellan 2006-2010.

Svenska NHL-stjärnornas lyxgåvor till sina föräldrar

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!