”Du måste skoja med mig”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Vinnare av Hockeyallsvenskan.

Mitt i en hockeyallsvensk final.

Men Björklöven och Modos chans att gå upp är nu borta.

– Skittråkigt, säger Björklövens Alexander Hellström till Sportbladet.

Hockeysäsongen ställs omedelbart in – därmed försvinner chansen att gå upp från Hockeyallsvenskan till SHL för i synnerhet Modo och Björklöven. Lagen som befann sig mitt i en hockeyallsvensk final där vinnaren skulle möta SHL-jumbon Oskarshamn i ett playoff om en plats i Sveriges högsta liga.

– Det är inte alls särskilt kul. Skittråkigt, tomhet och besvikelse känner jag. Vi som hade laddat för det här, och äntligen tagit oss fram och så får vi inte spela klart ... jag vet inte vad kan säga mer, säger Björklövens back Alexander Hellström till Sportbladet.

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Modos sportchef Fredrik Glader är chockad över beskedet.

– Du måste skoja med mig. Jag hittar inte ord, jag måste samla mig först, säger han till sajten Hockeysverige.

Björklövens vd Anders Blomberg respekterar beslutet som tagits och klubben kommer att förhålla sig till det.

– Jag känner enorm tomhet att hela hockey-Sverige har hamnat i den här situationen. Jag lider med alla våra supportrar som inte får uppleva de fantastiska matcherna som vi hade framför oss, säger han till Sportbladet.

”Inte rättvist”

Vad betyder detta ekonomiskt för er?

– Det är ett hårt avbräck för oss, vi blir ju av med tilltänkta inkomstbelopp i miljonklassen. Vi får se hur det landar i årsrapporten.

Svenska ishockeyförbundet tog beslutet att ställa in resten av hockeysäsongen efter att SHL-klubbarna krävt det i ett förslag som de kom fram till under lördagen.

– Jag har ingen åsikt, jag lägger ingen kraft på hur SHL agerar i frågan. Det är extremt olyckligt för oss, vi ville att våra sportsliga framgångar skulle få betydelse, säger Blomberg.

– Sportsligt blir det inte rättvist. Men samtidigt så är hockey bara hockey, det är inte det enda som finns här i livet, säger Björklövenbacken Alexander Hellström.

Publicerad:

LÄS VIDARE