Sylvegårds första mål för säsongen – mot gamla klubben

Publicerad 2020-11-26

Marcus Sylvegård gjorde sitt första mål för säsongen – mot sin gamla klubb.

Malmö lyckades aldrig vända matchen och Växjö vann med 3–0.

– Det var otroligt skönt, säger Sylvegård i C More.

Malmö åkte upp till Växjö med två raka segrar bakom sig. Men i kväll tog sviten slut. Växjö tog ledningen tidigt och de fick behålla den matchen igenom. Malmö fick vända hemåt utan mål, besegrade med 3–0.

Marcus Sylvegård i Växjö har haft en tung start på säsongen. I kväll, när motståndet var klubben där han själv spelat tidigare och där hans bror, Emil Sylvegård fortfarande spelar, då kom säsongens första mål. Dessutom är pappa Patrik sportchef i Malmö.

”Jag hinner tänka allt möjligt”

Sylvegårds skott gick rakt på Malmös målvakt Oscar Alsenfelt, som såg ut att stoppa pucken, men den tog sig mellan hans knän. Sakta gled pucken in bredvid bortre stolpen, precis över mållinjen.

– Jag trodde inte pucken skulle vara inne. Jag försöker egentligen bara skicka in den på bortre benskydd, jag vet knappt om den är inne eller inte. Jag hinner tänka alla möjliga tankar, men otroligt skönt var det, säger Markus Sylvegård i C More.

Målet kom efter bara fem minuter av första perioden och det följdes upp med ytterligare två mål från Växjö, ett i den andra och ett i den tredje perioden.

Malmö hade mängder av skott på mål men lyckades ändå inte spräcka nollan.