Malmö förlänger segersviten efter rysare

Ännu en seger för Malmö och ännu en förlust för Luleå.

Båda sviterna förlängdes till fem raka efter kvällens möte som slutade 5–3.

– När vi gör det vi ska är vi riktigt bra, bara alla stämplar in varje dag, säger Emil Sylvegård i C More.

Luleå HF

Malmö har hittat rätt och är mitt inne i en segersvit. Samtidigt har Luleå hamnat i en svacka. Trenden höll i sig även i kvällens match, när Redhawks segrade med 5–3.

– Just nu spelar vi utifrån laget vi har. Alla accepterar var vi är och vad vi är. Det blir svårare mot ett bättre lag, det krävs en toppinsats i kväll, säger Malmös tränare Joakim Fagervall inför matchen i C More.

Och även om det skulle bli spännande på vägen räckte insatsen till en seger. Jan-Mikael Jarvinen levererade den första periodens enda mål, med ett långskott från blålinjen.

I andra perioden fick Luleå in sitt första mål. Filip Hållander kom längs sargen med puck. Han fastnade kort i en närkamp, tog sig loss och gick sedan ensam fram på mål och tryckte upp pucken i nättaket.

Punkterade matchen i öppen kasse

Men innan dess hade Malmö utökat sin ledning, och innan perioden var över hade de dessutom gjort ytterligare två mål.

– Vi är påkopplade i dag och vi känns fräscha. Ibland tar det lite tid innan man får resultat och nu får vi det, säger en av målskyttarna, Christoffer Forsberg i C More.

Luleå kom ut i den sista perioden med en ny kämparglöd och kunde reducera efter bara 38 sekunder. När Malmö sedan åkte på sin första utvisning för matchen kom ännu en reducering och med 4–3 i mitten av perioden var spänningen tillbaka.

Lars Volden fick knappt en lugn sekund mellan Malmös stolpar, men när Luleå tog ut målvakten kunde Emil Sylvegård punktera matchen i tom målbur, med 1.30 kvar.

Det är Malmös femte raka seger i ligan, medan det är Luleås femte raka förlust.