Simon Hjalmarsson spelar för sin framtid

Publicerad:

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Simon Hjalmarsson spelar för sin framtid i SM-slutspelet.

Trotjänaren ser inte ut att få något nytt kontrakt med Frölunda efter den här säsongen.

– Om det här är mina sista matcher här vill jag avsluta snyggt och på bästa sätt, säger den 32-årige forwarden.

Simon Hjalmarsson har spelat under storhetstiden i Frölunda de sex senaste säsongerna som en av de ledande spelarna.

Som det ser ut har klubben inte tänkt att förlänga kontraktet efter den här säsongen.

Själv medger Simon Hjalmarsson att han inte har blivit erbjuden något nytt kontrakt.

– Det stämmer, men nu är det lagt på is under slutspelet. Så får vi prata och se hur läget är när vi har spelat klart, det är inget jag vill tänka på nu. Jag tar det dag för dag, jag försöker bara spela så bra jag kan, säger Simon Hjalmarsson.

Vill fortsätta karriären

I SM-kvartsfinalen hamnade Frölunda i ett tufft underläge direkt. De blev nollade borta mot Rögle och förlorade med klara 4–0.

– Frölunda är det allra viktigaste i det här läget, det är främst de jag spelar för och vill komma så långt som möjligt. Om det går bra för laget så blir jag också mer attraktiv för klubben och på marknaden, då ser min framtid bättre ut. Jag har haft många fina år i Frölunda och när jag avslutar så vill jag göra det på topp, jag ska göra allt i min makt för att hela laget gör det, Simon Hjalmarsson.

Det är ingen tvekan om att han vill fortsätta med ishockeykarriären och att Frölunda ligger honom allra varmast om hjärtat.

– Jag tycker fortfarande att ishockey är det roligaste som finns och att jag klarar den här nivån flera säsonger till, det skulle vara dumt att sluta då. Om det inte blir Frölunda finns det andra ställen att spela på, så jag kommer helt klart att fortsätta, säger Simon Hjalmarsson.

Simon Hjalmarsson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Simon Hjalmarsson.

Vill sno matchen

Match två i SM-kvartsfinalen i bäst av sju har nedsläpp exakt ett dygn senare i Ängelholm, klockan 15.00 på söndagseftermiddagen.

– Det var special teams som avgjorde i den första matchen, de gjorde första målet i vårt powerplay och sedan andra målet i eget powerplay. De var hetare än oss, det kändes som att de var där med en spelare eller en halv man mer hela tiden. Vi får en ny chans direkt att sno en match här nere, gör vi det så flyttas pressen över på dem och det öppnar upp sig. Då krävs det en växel och flera procent till, men det har vi i oss, Simon Hjalmarsson.

Smålänningen från Gislaved har varit assisterande kapten i Frölunda de fyra senaste säsongerna. Han slog igenom på allvar i Linköping, men hade innan och efter det framgångsrika säsonger i Luleå respektive CSKA Moskva.

2019 var han med och vann SM-guld med Frölunda och han har tre CHL-titlar med klubben. 2013 var han med och vann VM-guld med Tre Kronor i Globen.

Bara Joel Lundqvist och Mats Rosseli Olsen har varit med i Frölunda fler säsonger i rad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!