SHL Svenska hockeyligan

Linus Klasen lämnar Luleå av familjeskäl

”Kommer ha en stor plats i mitt hjärta”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Linus Klasen, 35, lämnar Luleå.

Stjärnan har själv bett om att avsluta kontraktet i förtid av familjeskäl.

– Jag vill tacka för förståelsen, säger han i ett uttalande.

Linus Klasen återvände till Luleå inför den här säsongen efter att ha spenderat de senaste sex åren i Schweiz, där familjen fortfarande bor.

Nu väljer han att lämna.

– Vi respekterar Linus familjesituation och har kommit överens om att han får säga upp sitt avtal i förtid. Vi hoppas att det kommer lösa sig bättre för familjen och vi önskar Linus all lycka till med framtiden, säger Luleås GM Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Yngste sonen sjuk

Klasen har tidigare berättat om familjens tuffa kamp vid sidan om isen. Hans yngste son Connor, då två månader gammal, drabbades av meningit, en slags hjärnhinneinflammation och hamnade i respirator.

Det är därför han nu väljer att avsluta kontraktet med Luleå i förtid.

– Jag vill tacka Luleå hockey för förståelsen och att vi snabbt kommit överens om en lösning. Utöver familjesituationen har jag som vanligt trivts oerhört bra i Norrbotten och Luleå Hockey är den förening jag älskar och som alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta, säger 35-åringen.

”Blir guld”

Stjärnan har gjort totalt 178 matcher och svarat för 143 poäng (56+87). Han är nu klar för spel i EHC Visp i den schweiziska andraligan.

– Den största besvikelsen från förra säsongen var att jag inte fick chansen att spela live inför ”lulepubliken” igen. Jag önskar Luleå Hockey och alla mina kamrater där uppe ett stort lycka till. Med kung Erik i spetsen blir det nog guld till Luleå redan nästa säsong, säger han.

Sportbladet söker Linus Klasen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Linus Klasen om familjens trauma

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Linus Klasen

Luleå HF

Ishockey