San Jose åkte i natt på sin största hemmaförlust på 31 år.

Man förlorade med de pinsamma siffrorna 8–0 mot Nashville Predators.

– Vi är förbannade och det här är genant, säger lagkaptenen Logan Couture.

San Jose är långtifrån en slutspelsplats och det verkar som att laget mer eller mindre redan har gett upp säsongen.

För i nattens hemmamatch mot Nashville stod man för en pinsam insats när man åkte på sin största hemmaförlust sedan 1991 när Predators vann med 8–0.

Det första målet kom när halva den första perioden var spelad när Michael McCarron satte 1–0. När det återstod en period var siffrorna 4–0 efter bland annat två mål av Matt Luff.

Men målen skulle fortsätta komma och när McCarron satte sitt andra mål valde man att byta ut målvakten Alex Stalock.

Första matchen på 1,5 år

Han fick chansen när det ordinarie målvaktsparet James Reimer och Adin Hill båda är skadade och det här var Stalocks första NHL-match sedan augusti 2020.

Han fick covid-19 i november samma år och drabbades efter det av hjärtmuskelinflammation och det var osäkert om han kunde fortsätta spela.

– Vi är förbannade och det här är genant. När du förlorar med såna här siffror så mår ingen bra. Men vi hade ett bra samtal i omklädningsrummet efter matchen. Det är ganska uppenbart att det inte är tillräckligt bra, säger Sharks lagkapten Logan Couture till Mercury News.

Filip Forsberg och Mattias Ekholm gjorde en assist vardera i bortalaget.

Åtta mål gjorde också Arizona Coyotes som vann en helgalen match mot Ottawa med 8–5. Efter halva matchen hade Arizona 4–0 och segern såg ut att vara i hamn.

Då vaknade Senators och i början av tredje perioden hade de vänt till 5–4.

Men hemmalaget ville annat och gjorde fyra raka mål igen och vann med 8–5 där Nick Schmaltz var inblandad i sju av målen och bokfördes för sanslösa två mål och fem assist.

Auston Matthews gjorde två mål för Toronto hemma mot Vancouver och leder ny skytteligan i NHL på 39 mål.

Men målen hjälpte föga denna match när Vancouver vände 4–3 till seger 6–4 i den sista perioden.

Ettan mot tvåan i Western Conference, Colorado mot Calgary Flames. Då blev det stor svenskshow. Gabriel Landeskog gjorde 1–0 redan efter 42 sekunder innan Elias Lindholm kvitterade. André Burakovsky satte sedan 2–1 innan samme Lindholm kvitterade igen.

Och det var Lindholm som skulle få sista ordet när han spelade fram till Johnny Gaudreaus segermål i övertiden till 4–3.