Toronto föll i natt – sågade sig själva

Publicerad 2022-03-03

NEW YORK. Toronto Maple Leafs åkte i natt på säsongens minst smickrande förlust mot Buffalo – och tyckte även själva att det var pinsamt.

– Inte för att vara respektlös mot Buffalo, men det är ett lag vi ska slå, säger svenske backen Rasmus Sandin frankt efter 5-1-smällen.

Det började någorlunda för de blåvita löven, Rasmus Sandin gjorde åtminstone ett mål – för andra matchen i rad – och kvitterade med det till 1-1 i mitten av första perioden.

Men det var sista gången fansen i Scotiabank Arena – fullsatt för första gången på nästan tre månader – hade något att vara glada åt.

I andra gjorde gästerna från andra sidan gränsen som de ville, pangade in fyra raka mål och vann alltså med 5-1.

– Vi var fruktansvärda från början till slut, muttrar coachen Sheldon Keefe.

Och spelarna håller med.

– Inte för att vara respektlös mot Buffalo, men det är ett lag vi ska slå, säger Sandin.

Den kommentaren lär de inte glömma i västra New York…

Victor Olofsson gjorde sitt åttonde mål för säsongen, på assist från Sabres båda rasmusar – Dahlin och Asplund.

I New York gick Rangers från 2-0-ledning till 3-2-underläge inom loppet av två minuter i slutet av andra perioden mot St. Louis – men sju och en halv minut in i tredje kvitterade svenske backen Patrik Nemeth med sitt första mål för säsongen, tillika sitt första för Rangers.

Några minuter senare ökade Chris Kreider på till 4-3 och precis i slutet satte Artemi Panarin 5-3 i tom kasse också.

– Vi var väldigt besvikna efter slutet på andra, så kan man inte bara slarva bort en ledning, men jag är glad över att vi kom tillbaka och hittade ett sätt att vinna igen, säger coachen Gerard Gallant.