Pettersson inför första NHL-slutspelet

Av: Jonatan Andersson

Publicerad:
Elias Pettersson.
Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN
Elias Pettersson.

Elias Pettersson, 21, ska kliva in i sitt första NHL-slutspel. Då måste han, som vanligt när nästa steg ska tas, tysta tvivlarna.

– Jag försöker alltid ha en positiv attityd och när folk tvivlar på att jag har storleken som krävs försöker jag motbevisa dem, säger svensken.

Han fick höra det när han kom till SHL, han fick höra det när han klev in i SM-slutspelet med Växjö Lakers – och han fick höra det under flytten till NHL och Vancouver Canucks:

Storleken kan bli problematisk när han ska upp på nästa nivå.

Elias Pettersson har ryckt på axlarna och motbevisat tesen vid varje givet tillfälle – och svaret blir detsamma när nu kanadensisk media undrar: är det svenska stjärnskottet redo för sitt första NHL-slutspel?

– Jag försöker alltid ha en positiv attityd och när folk tvivlar på att jag har storleken som krävs – vilket jag fått höra hela mitt liv – ja, då försöker jag bara motbevisa dem och visa att jag kan spela, säger Pettersson enligt Sportsnet.

”Försöker vara en tvättsvamp”

Dessutom har han kedjekamrater vid sin sida som kan bidra med just Stanley Cup-rutin – inte minst Tyler Toffoli som gått hela vägen med Los Angeles 2014.

Men det verkar snarare vara 28-årige Toffoli som ser upp till ”EP40” än tvärtom.

– Jag försöker vara som en tvättsvamp när jag är med honom. Jag har visserligen mer erfarenhet, men samtidigt gör han redan saker på isen som jag har svårt att lyckas med.

Vancouver Canucks är ett av 16 lag som ska försöka kvala sig in i det officiella slutspelet via den så kallade Play In-rundan. Laget ställs mot Minnesota, i bäst av fem matcher, med start den 2 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE