Sandberg om framtiden: ”Det har jag inga planer på”

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Foto: TT

AIK:s sportchef Anders Gozzi sa i går till Hockeynews.se att Christian Sandberg överväger att avsluta karriären.

Det stämmer inte, enligt trotjänaren.

– Jag läste det. Det var lite roligt att se, för det har jag inga planer på att göra, säger 31-åringen.

Christian Sandberg, 31, har varit AIK trogen ända sedan juniortiden. Totalt har det blivit närmare 600 grundseriematcher i hockeyallsvenskan och SHL.

Centern har varit lagkapten de fyra senaste säsongerna, men står nu utan kontrakt.

I en intervju med Hockeynews.se under gårdagen sa sportchef AIK:s sportchef Anders Gozzi att Sandberg, som fyller 32 till hösten, överväger att sluta med hockeyn.

– Sandberg funderar egentligen än på vad han ska göra. Om han ska fortsätta eller inte. Det är väl där han är, sa Gozzi till sajten.

Inga planer på att sluta

När Sportbladet når Christian Sandberg skrattar han till när vi kommer in på Gozzis uttalande.

– Ja, jag läste det. Det var lite roligt att se, för det har jag inga planer på att göra.

Du funderar inte alls på att sluta alltså?

– Nej, jag känner mig i fin form och håller igång och tränar med några andra gubbar nu. Det är mer att man ser över alternativ som man kan göra vid sidan om samtidigt, och jag är öppen för allting.

Efter att ha vunnit grundserien i överlägsen stil (tangerat poängrekord) slutade säsongen i besvikelse för Solnaklubben. AIK förlorade den hockeyallsvenska finalen mot Oskarshamn med 2–3 i matcher och räckte inte heller till mot Leksand som vann slutspelsserien.

”Vi har en dialog”

Sandberg svarade för 29 poäng på 49 matcher förra säsongen och berättar att han håller fortsatt kontakt med klubben.

– Vi har haft en dialog ända sedan säsongen slutade. Först och främst kände man sig tung och frustrerad, det var en väldigt jobbig period. Speciellt med tanke på året vi hade, en jäkligt bra grupp som gjorde en bra grundserie, med en tuffare period efter det. Men vi har sagt att vi låter det växa fram, vi snackar med varandra.

När tror du att du tar ett beslut?

– Jag tror det kommer dröja lite. Jag tränar på egen hand och kör på, det känns bra. Jag tror att jag kommer landa i något i augusti kanske. Men som sagt, jag vill inte rusa in i något.

”AIK är alltid AIK”

Det står alltså klart att Sandberg spelar hockey även till hösten, även fast det ännu är oklart var. Men han medger att ”AIK alltid är AIK”.

Nästa säsong blir lite av en nystart för AIK som har tappat tränaren Tomas Mitell till NHL och tvingats skära ner i budgeten, till följd av ekonomiska problem.

– Nu har jag ju inte kontrakt längre, med det är klart att jag har kontakt med många spelare i laget. Men precis som jag sa, AIK kommer alltid vara AIK. Det var ett jäkligt roligt år större delen av säsongen. Jag hoppas verkligen att de har något bra på gång, avslutar Sandberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!