Erik Karlsson

”Tog sig igenom detta med klass”

Fruns superhyllning: ”Jag är så stolt”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Erik Karlsson och hans fru Melinda säger nu farväl till Ottawa.

Samtidigt hyllar Melinda sin man för hur han hanterat hela situationen.

”Så mycket klass och värdighet”, skriver hon.

”EK65” var nära tårar när han på torsdagskvällen kallade till presskonferens för att berätta om sina känslor över att ha blivit trejdad till San Jose Sharks.

– Jag ville inte lämna, men jag respekterar klubbens beslut. De gjorde det väldigt tydligt i vilken riktning de skulle gå – och att jag inte var en del av planen, sa han.

Nej, det stannade vid nio säsonger i Ottawa Senators.

Melinda och Erik Karlsson

Foto: Ethan Miller / AFP GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Den sista präglades av kaos både på och utanför isen. Laget missade slutspel, direkt efter säsongen nådde det infekterade bråket mellan Eriks fru Melinda och förre lagkamraten Mike Hoffmans flickvän Monica Caryk offentlighetens ljus – och därefter handlade alla skriverier om Karlsson enkom om hans vara eller icke vara i klubben.

Hyllas: ”Så stolt”

Själv låg svensken lågt.

Han uttalade sig knappt i media. Han lät processen ha sin gång – och när trejden väl genomfördes så riktades fansens ilska unisont mot ägaren Eugen Melnyk.

På fredagskvällen gick Erik och Melinda ut och tog farväl av Ottawa i varsin hälsning via Twitter. Melinda passade då på att hylla sin man för hur han hanterat situationen.

”Jag är så stolt över min man för att han tagit sig igenom det här med så mycket klass och värdighet. Du är grym”, skriver hon.

Om att lämna Ottawa skriver hon:

”Ottawa är staden jag växte upp i, staden min familj bor i – vårt hem. Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar den här staden eller hur mycket jag kommer sakna den, så jag ska inte ens försöka.”

”Blivit mitt hem”

Erik själv om avskedet:

”Ottawa har blivit mitt hem. Tack! All min kärlek till fansen, staden och mina före detta lagkamrater. Jag kommer att saknar er mycket”, skriver han.

Nu närmast ska paret Karlsson skaffa amerikanskt visum – sedan bär det av till norra Kalifornien.

– Jag skulle tro att jag kommer dit någon gång i mitten av nästa vecka, sa stjärnbacken till Sportbladet kort efter att trejden till San Jose Sharks genomförts.

NHL-säsongen drar i gång den 3 oktober.

Publisert:

LÄS VIDARE

Raseriet mot Erik Karlsson-affären – kräver avgång

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Erik Karlsson

NHL

Ottawa Senators

San Jose Sharks