”Katastrof – läckan gjorde det ohanterbart”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Det har stormat i Brynäs inför kvalet mot HV71.

Nu tar klubbdirektör Michael Campese bladet från munnen.

– Det är katastrof, säger han till C More.

Brynäs inleder i morgon, tisdag, SHL-kvalet mot HV71 – och det har stormat ordentligt i Gävle-klubben de senaste dygnen, efter förlusten mot Oskarshamn i den sista grundseriematchen.

Tränarna Peter Andersson och Viktor Stråhle fick sparken – och sportchef Michael Sundlöv sa upp sig. Nya tränare inför kvalet, som presenterades i går, söndag, är Josef Boumedienne och Nils Ekman.

Nu berättar Brynäs klubbdirektör, Michael Campese, om kaoset som varit de senaste dagarna. 

– Vi behövde göra en förändring inför kvalet, säger han till C More.

Campese är inte särskilt stolt över hanteringen av Peter Andersson och Viktor Stråhle.

– Självklart inte, det är katastrof. Läckan i sig gjorde att den (hanteringen) blev helt ohanterbar. Det är en av de saker vi ser mest allvarligt på, läckaget. Det har framkommit som en stor del i vår analys att vi måste bli mycket skickligare på det, säger Campese.

Michael Campese.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Michael Campese.

”Blev jättedåligt”

Campese fortsätter:

– Det är inte rätt skött på något sätt. Vi ville träffa vederbörande människor på söndagen, sedan får vi, i ett sittande möte, veta att det kommit ut (Sportbladets avslöjande om att tränare Peter Andersson fått sparken). Det blev inget bra, det blev jättedåligt.

Campese menar dock inte att det stämmer att sportchef Sundlöv, som sa upp sig, inte informerades om att klubben tänkt sparka Peter Andersson.

– Jag håller inte riktigt med om det. Jag skickade själv ett sms till både Sundlöv och Peter och ville diskutera saken, säger han.

På frågan om vad han vill säga till klubbens medlemmar svarar Campese:

– Jag hade själv varit kritisk, naturligtvis. Däremot behöver vi verkligen samlas, vi ska plocka den här kvalserien och ha kvar Brynäs där de hör hemma. Jag ser fram emot, för Brynäs skull, att det händer saker när vi är klara med det här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!