”Jag måste ha dött 70 eller 80 gånger”

NHL-stjärnan om rollen i ”Vikings”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

36-årige Brent Burns spelar karaktären ”Skane” i ”Vikings”.

Nu delar NHL-stjärnan med sig av detaljer.

– Jag var tvungen att låta skandinavisk, säger han till The Athletic.

Att San Jose Sharks storvuxne back Brent Burns, 36, spelar en av karaktärerna i succéserien ”Vikings” är inget nytt. Nu delar dock backpjäsen med sig av flera detaljer från inspelningarna. 

Burns, som i serien spelar karaktären ”Skane”, med hår ner till midjan, gillade sin frisyr så pass mycket att han efter första inspelningsdagen på Irland, Dublin, behöll frissan när han besökte en pub.

– Han kom in och sa: ”är det okej om jag går så här till puben?”. ”Ja, självklart”, sa jag, säger stylisten Dee Corcoran till The Athletic.

– I slutet av kvällen var det flera personer vid puben som ville ta ett foto med honom, säger John Weber, exekutiv producent.

Brent Burns spelar karaktären Skane i tv-serien Vikings.
Foto: VIKINGS / HBO
Brent Burns spelar karaktären Skane i tv-serien Vikings.

Burns själv om sin medverkan:

– Jag har alltid gillat historiska filmer och serier och har alltid varit en historiekille, dessutom har jag alltid varit intresserad av vikingatiden.

San Jose-backen är med i två avsnitt av den sista säsongen, avsnitt som spelades in för två och ett halvt år sedan. I det andra avsnittet ska Burns karaktär ”Skane” förråda och döda ”King Harald” – men i stället blir ”Skane” halshuggen av ”Erik the Red”.

”Jag bara... ’va?’”

Och själva ”dödstagningen” var de tvungna att ta om – många gånger, då Burns var ”tvungen att falla korrekt” vid dödsögonblicket.

– Jag måste ha dött 70 eller 80 gånger. Mina knän var så ömma från att ramla omkull, säger Burns.

36-åringen tillbringade, bland annat, även tid med en expert på dialekter – för att få till en skandinavisk dialekt.

– En stuntkille lär dig att hålla svärdet rätt, för att få det att se ut som att du slåss, men sedan sa de också att det skulle komma en expert på dialekter och jag bara… ”va?”. Jag var redan ganska nervös för att tappa bort mina repliker – och så var jag tvungen att låta skandinavisk också, säger Burns.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN