”Sprängs sju gånger på samma mina”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Lovisa Hjern och Robin Sandberg.
Foto: BILDBYRÅN
Lovisa Hjern och Robin Sandberg.

Regerande mästarna åkte på en rejäl smäll mot Norrköping Dolphins.

Efter matchen sågade tränaren Robin Sandberg lagets insats.

– Vi borde lära oss var minorna ligger så att vi inte sprängs sju gånger, säger han till SVT.

Luleå Basket korades till svenska mästare i fjol efter att säsongen ställts in i förtid på grund av coronaviruset. I år satsar laget i stort sett helsvenskt och i första bortamatchen blev det en rejäl smäll för guldlaget. 

Norrköping gick ifrån till en ledning med 19-2 efter fem minuter och hade 33-13 efter den första perioden. Siffrorna i paus var inte mycket bättre för Luleås del och hemmalaget hade 54-35. 

– Vi spelar katastrofalt. Vi får inte stopp i försvaret, vi springer inte, tar inga returer, vi spelar inte vårt spel så det är inte så konstigt att vi ligger under med 20 poäng, sa nyförvärvet och landslagsspelaren Ellen Nyström till SVT.

”Det gör mig mest irriterad”

Norrköping, ledda av Lovisa Hjern med 30 poäng och nyförvärvet Chanelle Molina med 28, vann till slut med 90-72. Luleåtränaren Robin Sandberg var inte nöjd med lagets start på matchen. 

– Vi sov och var inte aggressiva. De syntes i returtagningen och vi fick dem aldrig trötta eller obekväma, säger han och fortsätter: 

– Vi har redan gått på de här minorna och det är det som gör mig mest irriterad, att vi inte är redo från start. Det blir jättetydligt när vi inte spelar aggressivt. Vi borde lära oss var minorna ligger så att vi inte sprängs sju gånger utan en gång. 

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!