Michael Nylander: ”Vissa dagar har varit oroliga”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

William Nylander kan äntligen ansluta till Toronto Maple Leafs.

Familjen tog farväl av honom på Arlanda och hyllar honom för den mentala styrkan under förhandlingsprocessen.

– Vissa dagar har varit oroliga under den här perioden, men William har varit otrolig, säger pappa Michael.

Tillsammans med frun Camilla och döttrarna Jacqueline och Michelle vinkade pappa Michael adjö till William Nylander på Arlanda i morse.

Det blev ett känslosamt farväl med många kramar, särskilt efter förhandlingarna med Toronto som varit minst sagt segdragna.

– Jag har ju gjort det här några gånger, men det är alltid tufft att säga hej då, säger Michael som, på frågan om han var orolig över att det inte skulle bli NHL-spel för sonen, svarar:

– Det är lätt att säga i efterhand att man inte var det, men jag kände att de skulle mötas någon gång. Att det tog så lång tid trodde jag däremot inte. Det är en annorlunda situation och spelarna tar sina egna beslut. William ville göra det här.

Foto: Pontus Orre

Bott hemma med familjen

Familjen har varit ett stort stöd till William och Michael Nylander, som själv spelat över 900 NHL-matcher, har betytt extra mycket tack vare sin erfarenhet.

– Jag tror att det varit skönt för honom att jag själv har spelat och sett liknande situationer tidigare. Självklart har William bott hemma hos oss under den här tiden. Tryggheten och lugnet har hjälpt honom jättemycket, säger Michael som hyllar sin sons mentala styrka trots det stora påfrestningarna.

– Vissa dagar har varit oroliga, men i helhet har William varit ganska lugn under den här perioden. Han har varit otrolig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!