Thelin: ”Kan bli räddningen för Stockholmshockeyn”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Mats Thelin positivt inställd till arenaförslaget

1 av 2

En utredning gällande rivning av Hovet medan Globen byggs om har påbörjats.

Någonting som inte faller i god jord i AIK:s supporterled - medan AIK-ikonen Mats Thelin är positivt inställd.

– Jag tycker det är jättebra. Det kan bli räddningen för Stockholmshockeyn, säger Thelin.

Sportbladet kunde under onsdagen avslöja att Stockholm Stad utreder en idé där de ska riva Hovet och istället fräscha upp Globen - för att göra den till en modern arena.

– Nu är tanken att vi går vidare med en utredning där vi ska se över hur kan vi göra Globen till en modern arena. Globen är en landikon, som är känd i hela Sverige, och nu vill vi att arenan erbjuder en bra upplevelse för ishockey, sade Emilia Bjuggren (S) angående idén.

Supportrarna är dock inte övertygade om förslaget.

”Tradition och historia”

– På en personlig nivå så finns det förstås massor med tradition och historia på Hovet som jag, och många med mig tror jag, inte vill förlora. Vi har åkt på några såna smällar, framförallt med Råsunda och Friends Arena, och tradition och historia är viktigt för oss supportrar, säger Allmänna Supporterklubbens vice ordförande och kommunikationsansvariga Elvira Eriksson.

En som däremot är positivt inställd till förslaget är AIK-ikonen Mats Thelin, 55.

– För Stockholmshockeyn är det jättebra om man tar tag i det och har något som fungerar. Globen fungerar ju inte som den är nu och Hovet börjar ju bli gammal. Jag tycker det är jättebra. Det kan bli räddningen för Stockholmshockeyn.

Elvira Eriksson är noga med att påpeka att det ännu finns för lite att gå på, vilket gör det svårt att uttala sig i frågan.

”Råhet vi identifierar oss med”

– Jag vet inte hur AIK och Djurgården har kunnat få det att gå runt på Hovet. Det finns säkert massor av sportsliga synpunkter till att det kan vara positivt, men ur ett supporterperspektiv är det klart att det vore tungt att lämnat Hovet.

Vad säger du om att Hovet ska rivas i så fall?

– Ja... Vad fan säger man om det? Det är klart att det inte är nåt man vill se ska hända. Jag vet för lite om vad som lett fram till att man vill göra en sån förändring. Vad jag förstått ställer sig både Djurgården och AIK positiva till att se över det här. Men nej, det vore ju jättesorgligt att se Hovet rivas.

Vad tänker du kring att man vill göra Globen till Sveriges häftigaste arena?

– Jag tänker att Sveriges häftigaste hockeyarena är inget som attraherar mig. Men däremot om det finns möjlighet för AIK att utveckla sin verksamhet och ges möjligheter att bli bättre, ja då är det intressant. Fast vi gillar ju att Hovet inte är Sveriges häftigaste hockeyarena - utan att den är äkta. Den har lite det som Råsunda hade, en råhet som vi förstås identifierar oss med.

”Endast skylten är snygg”

Någonting som Mats Thelin lyfter fram som positivt med förslaget är tanken om att man ska kunna anpassa arenan utefter vilket evenemang som pågår.

– Det har man ju pratat om i flera år, nu kanske man kommer till skott då. Globen är ju varken anpassad till Djurgården eller AIK. Så då är det ju bra att man kan göra så som det stod, sänka taket så att man inte tappar stämningen som är inne på Hovet.

I sådana fall kommer ju Hovet rivas. Vad tänker du om det?

– Det är ju alltid synd med såna gamla hederliga arenor, men den är ju nedgången så är det ju. Det enda jag tycker är snyggt med Hovet numera är skylten utanför. Den det står Hovet på, den blåa. Den måste de ha kvar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!