NHL

Hoppet tänt om stjärnorna i OS

Av: 

Per Bjurman

I Sotji 2014 var alla med.
I Sotji 2014 var alla med.

HOCKEY

NEW YORK. Elias Pettersson, Connor McDavid, William Nylander, Patrik Laine, Victor Hedman och alla andra NHL-stjärnor i OS?

Efter nya, oväntade förhandlingar mellan NHL och IOK och Internationella ishockeyförbundet har hoppet tänts igen.

Det är ”insidern” Elliotte Friedman som, både på Twitter och i den pågående Hockey Night In Canada-sändningen på kanadensisk tv, rapporterar att IOK och IIHF den gångna veckan överraskande tog kontakt med NHL-ledningen och förklarade sig redo att diskutera de problem som satte stopp för NHL-stjärnornas medverkan vid spelen i sydkoreanska Pyeongchang för två år sedan.

Det gäller bland annat kostnader för försäkringar och resor – och ligans rätt att använda olympiskt material för marknadsföring på sina egna plattformar.

Skulle alla de frågorna lösas är det inte omöjligt at vi faktiskt får se sådana som Connor McDavid, Elias Pettersson, Nathan MacKinnon, William Nylander, Alex Ovetjkin, Patrik Laine, Auston Matthews, Erik Karlsson, David Pastrnak, Artemi Panarin, Jack Eichel och Filip Forsberg i Beijing 2022.

Connor McDavid, mitten, är från Kanada.

– Mycket återstår, men det här är ett ganska dramatiskt steg i rätt riktning. IOK:s och IIHF:s har bytt policy och nya samtal ska äga rum i veckan, säger Friedman.

Nytt avtal

En stötesten som kan bli svår att komma runt är det faktum att NHL vill att frågan om OS-deltagande ska ingå som del i ett nytt kollektivavtal med spelarfacket, något vice-kommissionären Bill Daly påminde om under natten.

Det nuvarande avtalet går dock ut först 2023 och NHLPA – facket – motsätter sig idén om nya förhandlingar innan dess.

Bägge parter måste vara överens för att NHL-spelarna ska kunna åka på OS.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Giroux snodde kvällen från Ovetjkin

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Elias Pettersson

Connor McDavid

Victor Hedman

Vinter-OS