Klingberg matchhjälte igen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. John Klingberg är verkligen de stora ögonblickens man.

Han blev matchhjälte för Dallas i natt igen – och den här gången var det ingen som nuddade pucken innan den gick in.

– Jag vill alltid vara delaktig. Då kommer lägena och när de gör det gäller det bara att försöka nypa till, säger han till Sportbladet efter 2-1-segern mot Calgary.

Vi trodde ju att den 28-årige backstjärnan från Lerum blev hjälte redan i fjärde mötet mellan Dallas Stars och Calgary Flames, när han klappade in ett sylvasst skott på övertid.

Men då visade det sig att Alexander Radulov hade touchat pucken innan den passerade mållinjen, så i efterhand tillskrevs han målet.

I natt var det dock ”Burger” och ingen annan som avgjorde. En dryg minut in i tredje perioden fick han pucken av landsmannen Mattias Janmark på blålinjen, tog ett par skär in i slottet och svepte in vad som skulle visa sig bli den matchavgörande 2-1-struten.

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

Ingen tillfällighet, kan man slå fast

Klingberg är en man för de stora stunderna. Även i fjolårets slutspel slog han till på liknande sätt några gånger.

”Känns väldigt bra”

– Jag vill alltid vara delaktig. Då kommer lägena och när de gör det gäller det bara att försöka nypa till, säger han när vi når honom efter nattens duell.

– Just nu känns spelet bra.

Allra mest nöjd är han dock med att Stars vänt serien mot Calgary, har 3-2-ledning och kan avgöra alltihop natten till torsdag.

– Ja, det känns såklart väldigt bra. Vi hade 3-2 i bägge serierna vi spelade i fjol och vann en och förlorade en. Den sjätte matchen är alltid svårast att vinna, men nu har vi alla fall rutinen, konstaterar ”Burger”.

Calgarys enda mål gjordes av Mikael Backlund.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!