Carolina kvitterade serien mot Capitals

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Karl B DeBlaker / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

NEW YORK. Nej, var inte bara euforin över att spela första slutspelsmatchen på hemmais på tio år som lyfte Carolina Hurricanes till seger mot regerande mästarna i måndags.

De spelade lysande även i natt, vann igen och har nu utjämnat den plötsligen helt ovissa serien.

– Det känns som att vi blir bättre och bättre för varje slutspelsmatch vi spelar och nu åker vi till Washington med väldigt gott självförtroende, säger svenske centern Lucas Wallmark till Sportbladet efter 2-1-segern. 

Fjärde ronden var betydligt jämnare än den tredje, det ska sägas direkt.

Men det berodde inte på att Hurricanes kom ner på jorden efter den orgiastiska upplevelsen i måndags, när de återintroducerade Lord Stanley i PNC Arena och sänkte Washington med 5-1.

Det berodde på att Washington höjde sig avsevärt och bjöd riktigt motstånd.

”Vi är inte roliga att möta”

Inte tillräckligt dock, för alltjämt hungriga och kvicka och aggressiva Hurricanes vann igen – efter ett mål  redan 17 sekunder in i handlingen och ytterligare ett i slutet av andra perioden, när Alex Ovetjkin hade kvitterat och Capitals såg ut att vara på väg att ta över.

– Ja, det var jämnare ikväll, men jag tycker vi gjorde det väldigt bra igen, säger Lucas Wallmark på telefon från det febriga Raleigh.

– Som jag påpekat förr, när vi spelar som vi ska är vi inte roliga att möta och det var vi verkligen inte nu . De fick inte mycket utrymme och inte många chanser, vi höll dem på utsidan hela tiden.

”Har vant oss nu”

Med den andra raka segern har Hurricanes alltså kvitterat serien och det är ju väldigt starkt, men ska de gå vidare i första playoff-äventyret på ett decennium behöver de vinna åtminstone en match i Washington också.

– Så är det, och vi åker dit med gott självförtroende nu. De första matcherna vi spelade där uppe var första i slutspelet för många av oss, nu har vi vant oss och känner att vi blir bättre för varje match vi spelar, berättar Lucas.

– Om vi bara fortsätter som ikväll och är lika jobbiga att möta igen ska det gå.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN