Första spelaren att hoppa av NHL

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jeff McIntosh / TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Calgary-backen Travis Hamonic väljer hälsa och trygghet framför hockey.

Han gjorde i natt klart att han inte tänker delta när NHL startar om säsongen i augusti.

– Min lilla dotter blev sjuk med andningsproblem förra året. Oron över vad som skulle hända om hon om hon ådrog sig covid-19 får mig att ta det här beslutet, säger han.

Spelarfacket NHLPA valde i natt att godkänna ligans ”Return-to-play”-plan och förberedelserna för starten av slutspelet första augusti är redan i full gång, men det innebär inte att någon kommer tvingas spela.

Alla spelare som av ena eller andra skälet inte vill delta har rätt att avstå – och Travis Hamonic, 29-årig back i Calgary Flames, blev alltså först att utnyttja den rätten.

– Han ringde mig under kvällen och berättade att han av familjeskäl tagit det svåra beslutet att hoppa av, säger Calgarys general manager  Brad Treliving till klubbens hemsida.

– Vi kommer sakna Travis men respekterar hans beslut

Hamonic själv meddelar i ett offentligt uttalanden att det är omsorgen om de egna barnen som ligger bakom övervägandet.

– Vår lilla dotter blev sjuk med andningsproblem förra året. Under den hemskaste veckan i våra liv kunde vi inte hjälpa henne på annat sätt än att hålla hennes lilla hand, kyssa hennes huvud och be, heter det.

– Oron över vad som skulle hända om hon om hon ådrog sig covid-19 får mig att ta det här beslutet. Jag älskar hockey och önskar att jag kunde snöra på mig skridskorna och hjälpa laget att vinna. Men familjen kommer alltid först.

Spelarna i de 24 lag som ska samlas i Toronto och Edmonton om tre veckor har fram till på måndag 23.00, svensk tid, att meddela om de inte vill vara med.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN