Ny tuff smäll för Djurgården: ”Det är larvigt”

Publicerad 2021-11-27

Motgångarna fortsätter för Djurgården på jumboplatsen i SHL-tabellen.

Med 16 sekunder kvar av andra perioden studsade pucken på Linus Andersson, i stolpen och in till 0–1.

Sportchefen Joakim Eriksson har sagt att de sju sista matcherna innan juluppehållet är lagets SM-final.

Efter videogranskning godkändes ledningsmålet av Rasmus Rissanen för Örebro.

Ännu en psykologisk tuff smäll för utsatta Djurgården som ligger allra sist i SHL.

Få upptäckte att pucken var inne, men bilderna visade tydligt att pucken studsade i bakdelen av målburen.

– Det är larvigt vad vi råkar ut för hela tiden, det grinar emot. Det är bara försöka gå vidare med det vi kan påverka. De tre sista minuterna av andra perioden hamnade vi i brygga, det blev ängsligt och oroligt. Det är surt som ... ja, surt. Alla måste visa att de vill bli bättre på att göra mål, för vi gör inte tillräckligt med mål. Det är träna träna träna på träningarna för att hitta självförtroende i avsluten, säger huvudcoachen Nichlas Falk.

Linus Öberg ökade på till 2–0 när Djurgården jagade kvittering som mest desperat i slutet av den tredje perioden.

Krsitian Näkyvä ökade på till 3–0 med prickskytte från långt håll i öppen kasse i slutet.

Ny lång förlustsvit

Det var i en intervju med Hockeynews som Joakim Eriksson sa att Djurgården spelar sin SM-final nu.

Om det inte blir fler segrar än förluster på de sju sista matcherna innan juluppehållet medger Joakim Eriksson att kval ser mer oundvikligt ut.

Nu har det blivit två förluster på de sju matcherna och en ny totalt förlustsvit som är uppe i fem raka förluster.

Nichlas Falk, tränare i Djurgården.

Skadeproblemen fortsätter

Senaste frånvaron inför matchen var att målvakten Niklas Svedberg missar resten av säsongen på grund av knäskada, att Paul Carey genomgått en operation är borta till jul och att Marcus Sörensen var avstängd för sagt något till domarna i senaste matchen.

Dessutom har frånvarande Linus Videll anmält Djurgården för kränkande särbehandling.

I frånvaron av Marcus Sörensen så var det Ludvig Rensfeldt som var kapten i matchen.

Örebro har 8–1 och sex poäng den här veckan mot serieledaren Frölunda hemma och jumbolaget Djurgården borta.

En av de största matchhjältarna var målvakten Jhonas Enroth som höll nollan på bortaplan, hans fjärde nolla den här säsongen.

Återstår att se nu om Djurgården kan vinna fyra de fem kommande matcherna.