Sänker Rangers med fyra (!) mål

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

OTTAWA. Han spelar i princip på en fot just nu.

Ändå fanns Erik Karlsson på isen i 37 minuter i det andra mötet mellan Ottawa och New York Rangers – och var förstås inblandad när Jean-Gabriel Pageau i andra övertidsperioden avgjorde sitt livs match med kvällens fjärde mål.

– Jag mår bra. Lite sleten bara, men det är lättare att uthärda när man vinner, säger backstjärnan som tar sig genom Stanley Cup-slutspelet på sprutor till Sportbladet efter den dramatiska 6-5-segern.

Foto: TT

Förhoppningen var att den dubbla stressfraktur Erik Karlsson ådrog sig i en häl när han täckte ett skott i en match mot Philadelphia i slutet av grundserien skulle vara läkt lagom till den andra slutspelsomgången – och i första mötet med New York Rangers i torsdags natt, som han ju avgjorde med ett osannolikt skott från högra sarghörnet, såg han inte heller ut att ha några större bekymmer.

Men i lördagens retur gick det inte lika smärtfritt. Tvärtom – från slutet av första perioden hade han av allt att döma svårt att få normalt tryck i skridskoåkningen, grimaserade illa efter nästan varje byte och haltade vid ett tillfälle i mittperioden till och med ut i omklädningsrummet, möjligen för att få ytterligare en smärtstillande injektion.

”Tog över showen”

Den 26-årige smålänningen kom dock tillbaka och trots att han egentligen bara kunde använda en fot spelade han sammanlagt 37 minuter och var inblandad när Jean-Gabriel Pageau – som fullbordade ett hattrick redan med sin  5-5-kvittering en dryg minuter före full tid – i början av andra övertidsperioden satte kvällens fjärde mål och avgjorde hela tillställningen.

– Det var en av de vildaste och konstiga matcher jag varit med om. Ingetdera lagen spelade som de skulle, vi gav varandra åtskilliga chanser att komma in i matchen på nytt. Men det är jäkligt skönt att kunna vinna även sådana fajter, säger Erik när vi träffar honom efteråt.

– Vad som behövs när spelet inte riktigt fungerar som man planerat är att någon gör något riktigt spektakulärt. Och det får man ju säga att Pageau gjorde. Han tog verkligen över showen.

Om skadan vill kaptenen , enligt gamla slutspelstraditioner, inte säga så mycket.

– Jag mår bra, påstår han, jag är lite sleten bara. Men det är lättare att uthärda när man vinner.

”Det kommer svida”

Mindre uthärdlig upplevs situationen just nu av Henrik Lundqvist – som stod för sin hittills minst lyckade insats i årets slutspel och alltså släppte in sex mål.

– Jag var inte tillräckligt bra och gjorde inte de extra räddningar jag måste göra i de mest avgörande lägena, säger han tyst när han efter en lång stund med ansiktet i händerna möter media.

– Det kommer svida ikväll och det kommer svida imorgon, men sedan är det bara att glömma och börja ladda för nästa match.

Ja, för då – hemma på Madison Square Garden natten till onsdag – är ”Blueshirts”  piskade att vinna. Eljest hamnar de i snudd på omöjligt 0-3-underläge.

– De kommer vara extremt motiverade och lär göra sin bästa match i hela slutspelet, tror Erik Karlsson.

– Så det krävs att även vi höjer oss, men vi ska inte ändra något, bara fortsätta på samma sätt som hittills.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Följ Sportbladet på Instagram
Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!