”Kan tänka mig att det var roligt att titta...”

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Victor Hedman är ostoppbar just nu.

Han gjorde två mål och spelade fram till ytterligare två när Tampa vann en av årets mest sevärda matcher mot Philadelphia under lördagskvällen.

– Jag kan tänka mig att det var roligt att titta. Personligen tycker jag kanske vi släppte in väl många mål igen, men vi fick ytterligare två poäng och är glada för det, säger han till Sportbladet efter 7-6-fyrverkeriet.

NHL:s grundserie har kommit in på upploppet och fler och fler matcher börjar likna playoff-draman – särskilt när topplagen möts och vill sätta tonen inför det som komma ska.

Tampa, tabellettan sedan eldkvarn brann, hade en sådan kanonmatch mot Dallas för ett par dygn sedan – och följde upp med ytterligare en mot Flyers, bäst av alla sedan januari, under lördagskvällen (svensk tid).

– Ja, de matcherna påminde lite om varandra. Det blir väldigt intensivt när två så bra lag möts den här tiden på året, instämmer Victor Hedman när vi når honom efter Flyers-matchen.

– Jag kan tänka mig att det var roligt att titta. Personligen tycker jag kanske att vi släppte in väl många mål igen...

Jo, det blev några stycken. Efter full tid stod det 6-6 – och först efter straffavgörande kunde hemmalaget föra in två poäng på kontot.

– Vi behöver tajta till det i egen zon framöver, det är helt klart, fortsätter ”Vigge”.

Victor Hedman noterades för två mål och två assist mot Philadelphia Flyers.
Foto: TT
Victor Hedman noterades för två mål och två assist mot Philadelphia Flyers.

– Samtidigt är jag väldigt glad över att vi lyckades vinna och över att vi visade så mycket karaktär. De gjorde 5-3 i början av tredje perioden och då är det lätt att man faller ihop, men vi trampade verkligen på och gjorde tre obesvarade. Det är starkt.

”Det var bara att damma på”

Bjässen från Ö-vik var själv, som alltid, en av isens verkliga kungar. Han gjorde två mål och spelade fram till två – och ekot från den fruktansvärda mörsaren han drog på, från mitt i slottet, till 6-5 i mitten av slutperioden ringer antagligen fortfarande över Tampa-bukten.

– Jo, där blev det rätt bra. Jag kom sent in i zonen och fick en otroligt fin passning av Steven Stamkos. Det var bara att damma på, säger han.

”Behöver finslipa formen”

Även Flyers svenske back, Robert Hägg, gjorde ett snyggt mål – och får, som den ex-modoit han är, beröm av landsmannen Hedman.

– Det var jäkligt snyggt, men han brukade ju göra sådär med Modo också. Han var offensivt lagd då, säger ”Vigge”.

– Jag har hört att de överhuvudtaget är jäkligt nöjda med honom i Flyers, han har verkligen gjort sig förtjänt av en plats där. Det är kul.

Inte lika kul, dock, som att hans eget Tampa vunnit sex av sina sju senaste matcher och drar ifrån i toppen av tabellen.

– Det känns bra, men det är väldigt viktigt att vi fortsätter spela bra och och vinner under sista månaden, särskilt som vi har en lång ”home stand” nu. Vi behöver finslipa formen och komma in i slutspelet på rätt sätt, säger Norris Trophy-kandidaten Victor Hedman.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: