Tog revansch efter kontroversiella avgörandet sist

Publicerad 2019-05-18

SAN JOSE. Som väntat:

Den västra konferensfinalen i Stanley Cup-slutspelet blir en långkörare.

St. Louis vann den fjärde matchen mot San Jose i natt och såg därmed till att utjämna den knallhårda serien.

– Vi gjorde ingen perfekt match, men krigade verkligen ikväll, säger Alex Steen efter 2-1-segern.

I öst såg Boston Bruins som bekant till att stöka över ”semifinalen” mot Carolina snabbt och resolut. Redan igår natt, efter fjärde raka segern, blev de klara för Stanley Cup-finalen.

Men sin motståndare i den ultimata uppgörelsen om bucklan får de vänta på.

San Jose hade chansen att ta kommandot i Enterprise Center i St. Louis i natt, men det blev det alltså inget med.

Domarna avstängda

Ett ursinnigt Blues – extra motiverat efter det kontroversiella slutet i förra matchen – inledde som om själva livet hängde på den första minuten och redan efter 35 sekunder lyckades Ivan Barbashev knöla in 1-0, via Gustav Nyquists klubba. Och i slutet av samma period ökade Tyler Bozak på till 2-0, återigen via en haj.

– Det gav oss bara extra bränsle, säger Bozak.

– Det finns olika sätt att hantera saken på och vi gjorde det perfekt. Det gör oss bara ännu mer sammansvetsade, säger Tarasenko om just det feldömda avgörandet i förra mötet där domarna Marc Joannette och Dan O’Rourke missade att pucken hade kommit fram till övertidshjälten Erik Karlsson via en handpassning från Timo Meier. En miss som ligan erkände och valde att porta domarduon från resten av slutspelet.

– En olycklig miss av våra domare, de var bland våra bästa domare under ligan i år, sa NHL-chefen Bill Daly.

”Väldigt skönt”

Sedan vidtog ett blytungt ställningskrig under vilket mycket lite hände – förrän Tomas Hertl 6.48 in i tredje perioden lyckades reducera, på assist från Erik Karlsson.

Därifrån till slutsignalen jagade gästerna desperat efter kvittering, och kom extremt nära några gånger, men omsusade Jordan Binnington höll fortet.

– Väldigt skönt, säger Alex Steen till NBC.

– Vi gjorde ingen perfekt match, men krigade verkligen ikväll och blev belönade.

Ja, i och med Blues seger är ställningen i serien 2-2, vilket ju betyder att den kommer gå till minst sex matcher. Nästa rond avgörs i San Jose på söndag, 21.00 svensk tid.