SHL Svenska hockeyligan

Rautio klev av i Luleås seger

Av: 

Anton Johansson

HOCKEY

Luleå vann SHL-matchen mot Brynäs med 3–1 efter två mål av Einar Emanuelsson.

Men serieledaren åkte på ett tungt avbräck när ena halvan av målvaktsduon – David Rautio – avbröt matchen efter en smäll mot huvudet.

Det blev Luleå som fick fira i Gävle efter att serieledaren besegrat Brynäs med 3–1. Stor segerhjälte blev Einar Emanuelsson som gjorde två mål i matchen.

– Det är en jämn match och vi är nöjda med tre poäng. Det känns som att Brynäs är duktiga i försvarszon. När de får mycket tid skapar de mycket lägen men vi har två bra målvakter, säger Emanuelsson i C More.

Emanuelssons avgörande mål var av det enklare slaget. Brynäs målvakt Samuel Ersson skulle bara fånga Daniel Sondells puck från blå men i stället tappade han den rakt ut till Emanuelsson varpå han rakade in 2–1.

I första perioden åkte dock Luleå på ett bakslag.

I slutet av öppningsperioden tog sig Brynäs Emil Molin mot mål, hårt uppvaktad av Oscar Engsund. I samband med att Brynässpelaren åkte förbi målet träffade han Luleås målvakt David Rautio i huvudet.

”Är lite dizzy”

Molin visades ut två minuter för målvaktsinterference. Rautio spelade klart perioden men inför mittakten hade Joel Lassinantti tagit över mellan stolparna.

Efteråt gav Luleås tränare Thomas Berglund något lugnande besked.

– Det går att prata med honom och så, så det är helt okej. Han är inte sängliggande. Han är på benen men är lite dizzy, säger han till Hockeysverige.

”Tror inte det var medvetet”

I tredje perioden var Engsund och Molin återigen i en kamp framför Luleås mål varpå Molin träffade Lassinantti i huvudet med sitt knä.

Lassinantti spelade vidare men Emil Molin blev utvisad 2+10 minuter för checking to the head.

– Det är ju två pååkningar, och det är ju samma spelare som åkte in båda gångerna. Men jag tror inte det var medvetet, säger Thomas Berglund

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Djupanalys 2020/2021 – Luleå: ”Sveriges bästa lag”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Luleå HF

David Rautio