Utvisningarna sänkte Västervik.

Timrå är nu klart för final i hockeyallsvenskan.

– För många utvisningar och för mycket jagande, säger Västervik forwarden Joakim Hagelin i C More.

Timrå med Jonathan Dahlén i spetsen avgjorde semifinalserien på bortaplan i match sex.

Västervik var det piggare laget i början av matchen. Men det var Timrå som tog ledningen i fem mot tre genom just Jonathan Dahlén. Det innebär att Timråkaptenen nu gjort poäng i åtta raka matcher.

Andra perioden blev en repris på första. Västervik kom ut hetare men lyckades inte få hål på Timråmålvakten Jacob Johansson. Istället kunde Timrå gå upp till 0–2 med ytterligare ett mål i numerärt överläge.

Johansson höll nollan

Trots en forcering i sista perioden lyckades de inte spräcka Timrås nolla. Bortalaget kunde tillslut sätta spiken i kistan när Sebastian Hartmann gjorde 0–3 i tom bur.

– Västervik gör det bra men känns som luften går ur dem när vi gör 0–2, säger Sebastian Hartmann i C More.

– Nu är det bara att ladda om och se vilka vi ska möta. Vi ska göra vår grej och ta oss till SHL, fortsätter han.

Nu väntar match om direkt uppflyttning till SHL. Vilket lag Timrå kommer möta i finalen återstår att se. Björklöven leder den andra semifinalserien mot Karlskoga med 3–2 och har chans att avgöra nu på onsdag.