”Minns inte hur det känns att förlora”

Vegas Golden Knights första lag klart för slutspel

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Mattias Janmark gjorde sitt första mål på Strippen när de gyllene riddarna i natt tog åttonde raka segern – och först av alla säkrade sin plats i det kommande Stanley Cup-slutspelet.

– Det känns nästan som att det här laget inte längre minns hur det känns att förlora, säger han till Sportbladet efter 5-2-segern mot San Jose.

Den 28-årige stockholmaren själv vet definitivt inte hur det är att förlora – inte med Vegas Golden Knights.

Sedan han han trejdades från Chicago till Nevada-öknen i samband med deadline har nya laget bara vunnit och vunnit och vunnit…

5-2-triumfen mot San Jose i natt var alltså åttonde raka – och med den stämplade riddarna biljetten till sommarens playoff.

Först av alla.

–Jag tror aldrig jag varit klar för slutspelet så här tidigt någon gång tidigare, säger Mattias på telefon från Las Vegas.

– Men vi förtjänar det, vi spelar väldigt bra just nu. Vi är starka defensivt utan att göra avkall på offensiven, vi har en väldig bredd och alla formationer bidrar. Det gäller bara att vara medveten om att det kommer tuffare utmaningar framöver. När man vinner så här mycket är det lätt att få känslan att man inte kan förlora. Och vice versa, när man förlorar mycket tror man aldrig att man kommer vinna igen. Man måste ha lite jämnmod i såna situationer.

Nöjd med nya tillvaron

”Jana” har själv kommit in utmärkt i Knights-truppen och svarade för såväl en assist som sitt allra första mål för laget i natt. Det satte han visserligen i tom kasse i slutminuten, men ändå.

– Det är lite lustigt, jag tycker tredjeperioden var min sämsta sedan jag kom hit. Då får jag både mål och assist i protokollet. Så blir det rätt ofta, fortsätter han.

– Men som helhet tycker jag att det gått väldigt bra, jag är nöjd med hur jag används och jag trivs i laget. Det finns inget att klaga på.

William Karlsson bokfördes för en assist – precis som Sharks svenskar Erik Karlsson och Joel Kellman.

▪▪▪

I Edmonton höll Oilers med två mål i slutminuterna på att hämta in 1-4-underläge mot Montreal, men gästerna stod emot den sista, desperata pushen och tog en seger som kan visa sig mycket viktig nu när Vancouver Canucks börjat ånga på längre ner i tabellen.

Mattias Janmark firar sitt mål.
Foto: TT
Mattias Janmark firar sitt mål.
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!