Luleå bröt förlustsviten – avgjorde sent

Nu är Luleå ett vinnande lag igen – efter 2–1 borta mot Malmö.

Matchvinnare: Juhani Tyrväinen med 42 sekunder kvar på uret.

– I dag visade vi våra hjärtan här i Malmö, säger matchvinnaren till C More.

Luleå HF

Luleå inledde SHL med att besegra Linköping med 5–2, sedan dess har det blivit fyra raka förluster mot Frölunda, Örebro, Timrå och Oskarshamn.

På torsdagen fick Luleå ett nytt försök att bryta den dystra trenden, mot Malmö, på bortais.

Första perioden slutade mållös innan gästernas Julius Honka pricksköt in matchens första strut sex minuter in på den andra perioden.

– Skönt att få utdelning i powerplay, säger han till C More.

Malmö fick ett gyllene läge att kvittera drygt åtta minuter in på tredje perioden, då såväl Pontus Andreasson och Brendan Shinnimin fick ta sig till utvisningsbåset.

”Visade våra hjärtan”

Och med sex sexunder kvar av det numerära överläget kvitterade Malmö, signerat Joakim Ryan.

Det blev ett mål till innan slutvisslan för tredje gick.

Med 42 sekunder kvar att spela höll sig Luleås Juhani Tyrväinen framme och avgjorde mötet.

– Det här var en viktig seger för oss. Alla har sett att vi har kämpat, men i dag visade vi våra hjärtan här i Malmö, säger Tyrväinen till C More.

Segern tog upp Luleå från jumboplatsen upp till elfte plats, Malmö är fyra i tabellen.