Djurgården föll på straffar – Garpenlövs första hemmaförlust

Uppdaterad 2022-12-20 | Publicerad 2022-12-19

Missräkning för Djurgården.

Efter strafförlust mot Kristianstad har Johan Garpenlöv förlorat för första gången som Dif-tränare på Hovet.

– Vi måste göra mål på något av våra powerplays, säger Garpenlöv till C More.

Johan Garpenlöv hade fått en fin start som tränare för Djurgården.

Tre Kronors förre förbundskapten tog över Stockholmslaget inför matchen mot Tingsryd den 2 december. Sedan dess har det blivit fyra segrar och en förlust (borta mot Östersund) – men i kväll förlorade Garpenlöv för första gången på Hovet.

Och det var Kristianstad som tog ledningen i matchen. Efter att Djurgården till stora delar dominerat den första perioden kunde bortalaget göra 1–0 under inledningen av den andra, genom ett mål av Pontus Netterberg.

Målvaktstavla

Målet kom efter ett tveksamt målvaktsingripande av Matthew Galajda.

Med knappt fem minuter kvar av mittperioden kvitterade sedan Djurgården när Kevin Karlsson skickade in 1–1.

Efter tre spelade perioder var det fortfarande likaläge på Hovet, och matchen gick vidare till förlängning.

När Kevin Wennström fick två minuters utvisning för slashing fick Djurgården chansen att sätta segermålet i powerplay.

Axelsson: Mina betyg på SHL:s sportchefer

Djurgårdens Stefan Elliott deppar under matchen mot Kristianstad.

Avgjorde på straffar

Filip Larsson i Kristianstad-målet höll dock tätt – och matchen kom istället att avgöras på straffar.

Väl där drog bortalaget det längsta strået, och Theodor Pistek satte dit straffläggningens enda mål. Därmed fick Kristianstad med sig två poäng hem från Stockholm, medan Djurgården fick nöja sig med en.

– Jag tycker vi gör en jättebra första period, sen sjunker vi tillbaka i andra. Det hackar upp och de får flytta upp spelet. Vi måste göra mål på något av våra powerplays när vi har chanserna, säger Johan Garpenlöv till C More.

Kristianstads tränare, Mikael Gath, är desto nöjdare.

– Jag skäms inte för de här poängen. Vi kämpar ner dem, säger han.