Wikegårds uppmaning till klubbarna: ”Rulla inte tummarna”

Av: Robin Söderlund

Publicerad:

HOCKEY

Hockeysäsongen avslutades i förtid på grund av coronaviruset.

Nu vill hockeyexperten Niklas Wikegård se att klubbarna tar sitt ansvar och hjälper till med alltifrån hundpromenader till barnpassning.

– Att man inte bara stänger ned butiken, skickar hem spelarna, sätter sig på kontoret på ishallen och rulla tummarna, säger Wikegård.

Niklas Wikegård vill se klubbarna ta sitt ansvar i dessa coronatider.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Niklas Wikegård vill se klubbarna ta sitt ansvar i dessa coronatider.

Förra veckan blev det klart att hockeysäsongen avslutas i Sverige på grund av coronavirusets framfart.

Majoriteten av klubbarna i SHL har därefter valt att tillfälligt stänga sina kontor och trappat ner sin verksamhet efter svenska hockeyförbundets beslut om att stänga säsongen.

Detta är något som C Mores expert, Niklas Wikegård, tycker är fel. Han menar att klubbarna borde ta sitt ansvar och dra sitt strå till stacken i arbetet med att hjälpa de utsatta under dessa tider med coronaviruset.

– SHL, allsvenskan och hela vägen ner är en jättestor samhällskraft med miljontals fans. Det finns tusentals starka företag som nu kämpar och i det här läget tycker jag att SHL-klubbar och de allsvenska föreningarna som har spelare kontraktsbundna fram till åtminstone 31 april, också skulle kunna göra saker ute i samhället, säger Wikegård i ett videoklipp på sociala medier.

Gå ut med hunden

Wikegård ger sedan förslag på vad klubbarna skulle engagera sig i och att detta samtidigt skulle knyta ännu starkare band mellan klubbarna och deras supportrar ute i landet.

– Jag tror att man ska ta kontakt med alla sina fans med seriebiljetter och titta lite grann; ”Vad kan vi göra för er? Kan vi hjälpa er att handla mat? Kan vi gå till Apoteket och handla medicin? Kan vi gå ut med hunden? Kan vi hjälpa till med barnen?”

– Detta för att knyta banden ännu hårdare till sina fans i Brynäs, Luleå, Djurgården, ner i allsvenskan och hela Hockeysverige helt enkelt. Att hjälpas åt.

”Inte rulla tummarna”

Wikegård menar att det är fel att spelarna skickas hem och att man i stället – ihop med spelarna i klubbarnas juniorlag – borde samla alla som fortfarande har ersättning för säsongen och hjälpa dem som behöver hjälp.

– Jag tror att det är väldigt bra inom föreningarna om man tittar lite inåt, vad kan vi göra i det här läget där alla har det så jobbigt och alla är så oroliga. Att man inte bara stänger ned butiken, skickar hem spelarna, sätter sig på kontoret på ishallen och rulla tummarna.

– Utan att man använder juniorlag, man använder ledare som har ersättning fortfarande och spelarna framför allt som gör något som är samhällsviktigt. Om det är städa, plocka skräp eller på något vis hjälpa människor som har det tufft just nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!