Slog till i Nashvilles seger

Publicerad 2022-03-28

Filip Forsberg fortsätter spruta in puckar.

Han styrde in säsongens 37:e fullträff när Nashville slog Philadelphia i natt – och seglade upp på delad sjätteplats i NHL:s skytteliga.

– Det är klart det vore roligt att nå 40, men som jag framhållit förr är det viktiga att bidra till att laget vinner, säger den 27-årige leksingen till Sportbladet efter 5-4-segern.

Det var en märklig match, den mellan Predators och Philadelphia Flyers i Bridgestone.

Hemmalaget hade kraftigt spelövertag och vann skotten i öppningsperioden men låg ändå under med 2-0 i första pausen – och strax därefter också med 3-1.

– De visade effektivitet som gjorde tre mål på fem skott, men det var ett litet under att det stod 2-0 och 3-1, säger Filip Forsberg med ett skratt när vi når honom efteråt.

– Vi spelade riktigt bra två första perioderna och till slut löste det sig ju ändå och det var skönt, alla poäng betyder oerhört mycket nu när vi är inne i det här playoff-racet.

Filip Forsberg noterades för sitt 37:e mål i natt.

Filip bidrog själv till upphämtningen genom att styra in 3-3-kvitteringen i slutet av andra perioden

– Det var kanske inget av mina mer märkvärdiga mål, men det gäller ju att vara på rätt plats och få fram klubbladet i rätt ögonblick, fortsätter han.

Målet var den 27-årige masens 37:e för säsongen och med det slog han sitt eget personbästa i antal poäng . Tillika ryckte han i toppen av svenska skytteligan – och tog sig upp på delad sjätteplats i sammanlagda skytteligan. Snart lär han spränga den klassiska 40-vallen.

– Det är klart att det vore roligt att nå dit, men jag tänker inte så mycket på det. Som jag sagt förr är det viktiga att bidra till att laget vinner.

Nashvilles allra störste hjälte mot Flyers var rookien Tanner Jeannot. Han fullbordade rentav ett Gordie Howe hattrick. Det vill säga: Han stod för mål, assist (två till och med) och slagsmål.

En annan som fortsätter spränga målburarna fulla med puckar är Auston Matthews.

Han gjorde sitt 48:e för säsongen, i tom kasse på slutet, när Toronto under natten revanscherade sig för gårdagens plump i Montreal med en imponerande 4-2-seger mot svårslagna Florida – och det är första gången på nästan 30 år ett blåvitt löv pangat in så många under en och samma säsong.

Samtidigt stod Mitch Marner för sin 300:e assist och blev den snabbaste i klubbens långa historia att nå den noteringen.

– Det är coolt, särskilt som jag växte upp i Toronto, säger han efter 4-2-segern.

I Kassen gjorde Petr Mrazek, uppsatt på waivers efter Erik Källgrens succé förra veckan, en kanonmatch och stoppade 34 skott.

När Tampa tidigare under söndagen slog Islanders på Long Island med 4-1 soloåkte Victor Hedman in artonde målet för säsongen – och slog därmed sitt personbästa.

På Madison Square Garden inledde New York Rangers bländande mot Buffalo och hade 2-0-ledning efter drygt fyra minuter, sedan nyförvärvet Frank Vatrano prickat in två mål inom loppet av arton sekunder. Sedan höll dock katastrofen mot New Jersey tidigare i veckan på att gå i repris. De slutade spela, varmed Sabres tog över och gick upp i 3-2-ledning. Den här gången lyckades Blåskjortorna dock rycka upp sig och vann till slut med 5-4 – efter sudden death-mål av K’Andre Miller.

Rasmus Asplund gjorde ett av Buffalos mål medan Rasmus Dahlin spelade fram till två och Mattias Samuelsson till ett.

Minnesota tog sin tredje raka övertidsseger hemma i Excel Energy Center – den här gången mot självaste Colorado.

15 sekunder in i förlängningen, när de hade powerplay, smackade Kevin Fiala in avgörande 3-2 – efter förstklassigt förarbete av Mats Zuccarello och Joel Eriksson Ek.

Andre Burakovsky assisterade till ett av gästernas mål.

Jesper Bratt noterades för en ny assist när New Jersey efter viss möda slog Montreal med 3-2 hemma i The Rock. Han satte också en fin straff under det avgörande som till sist skilde lagen åt.

Mark Scheifele gjorde båda målen – det sista på övertid – i Winnipegs 2-1-seger över Arizona.