Tung skadesmäll för Djurgården

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Djurgården får klara sig utan sin kapten och förstecenter i två-tre veckor.

Efter smällen mot axeln har otursförföljde Jacob Josefson nu undersökts.

– Klart att det känns surt att inte få spela och vara med i matcherna, men jag får fokusera på att vara redo för match så fort det går, säger 29-åringen till officiella webbsidan.

Det var borta mot Skellefteå i torsdags som Jacob Josefson tvingades hjälpas av isen åtta minuter in i matchen efter en tackling av Darren Nowick.

Skellefteå-forwarden fick två minuters utvisning för sen tackling, Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson var rasande över att det inte blev mer.

– Jag tycker det är skitdåligt av domarna. Det är en jättesen tackling och från den blinda sidan. Pissdåligt, säger Robert Ohlsson.

C More-experten Niklas Wikegård var av en annan åsikt och kritiserade i stället Jacob Josefson.

– Självmord. Det går inte att spela så. Han kan inte gå in där och inte vara uppmärksam. En hård och schyst tackling och det gäller att vara med, säger Niklas Wikegård.

Missade säsongsinledningen

Jacob Josefson har haft upprepade skadeproblem under flera säsonger, förra vintern bröt han foten och tätt inpå den här seriestarten opererade han armbågen.

I Djurgårdens förstakedja har ”Josef” varit center mellan 18-åriga supertalangerna Alexander Holtz och William Eklund, tillsammans har de gjort 30 poäng på 14 matcher.

I 3–2-segern mot Växjö på Hovet i lördags var det i stället Kalle Östman som fick ta plats i förstaformationen och Henrik Eriksson som fick ett C på bröstet.

Spelschemat i SHL är intensivt just nu och Jacob Josefson kommer att missa ytterligare sju-nio matcher framöver.

Den här veckan spelar Djurgården hemmamatcher mot Brynäs och Rögle på tisdagskvällen respektive torsdagskvällen samt bortamatch mot Frölunda på lördagseftermiddagen.

Mot Växjö saknades också Dick Axelsson på grund av knäproblem samt Marcus Högström och Niklas Svedberg som var sjuka.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!