Tunga värvningen klar efter supportrarnas hjälp

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Foto: Tom Mihalek / TT NYHETSBYRÅN

Supportrarna förde över pengar.

Och för det fick Leksand forwarden Peter Cehlárik.

– Jag är överväldigad över uppslutningen bland alla leksingar, säger Leksands ordförande Claes Bergström.

Tack vare en supporterinsamling har Leksands senaste förstärkning blivit möjlig. Slovaken Peter Cehlárik har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben.

– Jag är riktigt hungrig på att få spela hockey och vinna matcher igen. Jag har följt processen där supportrarna har varit involverade i att få mig till Leksand och det är första gången jag sett ett sådant otroligt stöd från allmänheten, säger Cehlárik till klubbens hemsida.

25-åringen kommer närmast från Boston Bruins, under de fyra senaste säsongerna har han tillhört NHL-klubben, men i synnerhet har han gjort matcher för farmarlaget Providence Bruins i AHL. På 185 matcher i AHL har han noterats för 136 poäng, och i NHL blev det elva poäng på 40 matcher.

Förflutet i Luleå

– Peter har bra storlek och är stark med pucken. Han har bra blick för spelet och jobbar hårt över hela banan, så jag tycker att vi får in en forward som är rätt allround, säger Lekands general manager Thomas Johansson.

Cehlárik har tidigare bott och spelat hockey i Sverige. Han flyttade till Luleå som 16-åring, under sin andra säsong i klubben – 2012–2013 – debuterade han för a-laget. 159 a-lagsmatcher och 76 poäng senare lämnade han alltså Luleå för USA och Boston Bruins.

Publicerad:

LÄS VIDARE